Bescherm foam

Wat is bescherm foam?

Bescherm foam is een geëxtrudeerd polyethyleenschuim. De schuimfolie heeft het een gesloten celstructuur waardoor uw product goed beschermd wordt tegen krassen en stoten. Schuimfolie wordt vaak gebruikt bij het beschermen van krasgevoelige producten zoals glas, gecoat metaal en bijvoorbeeld hout tijdens transport of opslag.

Foam wordt vaak geleverd op een rol maar is ook verkrijgbaar in voorgesneden vellen.

Voordelen van bescherm foam

Bescherm foam heeft vele voordelen. Doordat de schuimfolie een gesloten celstructuur heeft beschermt het goed tegen scherpe voorwerpen dat krassen kan veroorzaken. Daarnaast is de schuimfolie schimmel- en vochtbestendig. Hierdoor kunt u uw producten goed beschermen tijdens langdurig opslag in vochtige ruimtes. Een ander voordeel van het gebruik van foam is dat het erg licht is. Hierdoor voegt het nauwelijks gewicht toe aan uw te verzenden pakket!

Soorten bescherm foam

Foam is verkrijgbaar op rol of als voorgesneden vellen. Over het algemeen heeft de foam een dikte van 1 mm, 2 mm of 3 mm.

Schuimfolie van 1 mm dik is geschikt voor het krasvrij houden van krasgevoelige producten. Foam van 2 mm dik beschermt uw producten ook tegen lichte stoten. Schuimfolie van 3 mm dik is een stuk stugger en is uitermate geschikt voor scherpe voorwerpen en heeft een dempende werking. Let wel op, hoe dikker de foam, hoe stugger het wordt.

Advies

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies? Neem dan contact op via onderstaande knop. Wij helpen u graag bij het beantwoorden van uw vragen.