Dozen op maat

Wanneer u regelmatig dozen gebruikt kan het aantrekkelijk zijn om dozen op maat te laten maken. Door het op maat te laten maken van uw dozen zal deze beter aansluiten op uw product. Zo is er minder ongebruikte ruimte in de doos en verminderd u het gebruik van opvulmateriaal. Dozen op maat zijn te bestellen in elk mogelijk uitvoering van een eenvoudige Amerikaanse vouwdoos tot een postdoos.

Tegenwoordig is een doos niet alleen een verpakkingsmiddel, maar wordt het ook gebruikt voor communicatie- en marketingdoeleinden. Op maat gemaakte dozen worden dan ook vaak bedrukt met het bedrijfslogo en/of belangrijke informatie, zoals informatie over de inhoud, verwijzingen naar social media en retourinformatie.

Hoe kies ik de perfecte doos op maat?

Het bepalen van de perfecte verpakking kan soms lastig zijn. Er zijn een aantal belangrijke punten waar men rekening mee dient te houden. Het is goed om na te gaan waar u de doos exact voor zal gaan gebruiken: hoeveel kilogram wordt er in de doos verpakt? Wordt de doos gebruikt om retour te sturen? Hoe fragiel is het product dat u zal verpakken? Worden de dozen (gestapeld) verzonden op een pallet?

Kiest u voor een bedrukte doos op maat? Dan is het goed om te bedenken welke boodschap u over wil brengen. Wilt u enkel het logo laten bedrukken of kiest voor een meer uitgebreide variant met meerdere kleuren bedrukking?

Tot slot is het goed om te weten dat wij altijd rekenen in millimeters en in de volgorde lengte x breedte x hoogte. Over het algemeen wordt er gesproken over de binnenmaat van de doos bij het bepalen van de afmetingen. Het is dus raadzaam om bij het bepalen van de afmetingen niet de buitenkant van de doos te berekenen maar de binnenkant.

 

Het aanvragen van uw doos op maat

Het aanvragen van uw doos op maat bij Jopak is erg eenvoudig. Vul het offerteformulier zo volledig mogelijk in en ontvang binnen enkele werkdagen een geheel vrijblijvende offerte. Heeft u liever direct contact met één van onze werknemers? Neem dan contact op via 0413-724904. Wij staan graag voor u klaar.