Kartonnen dozen

De kartonnen doos is een van de meeste gebruikte verpakkingsmaterialen en zijn niet weg te denken uit het hedendaagse leven. Kartonnen dozen zijn overal, in allerlei soorten en maten. De meest bekende soort kartonnen doos is de Amerikaanse vouwdoos, ook wel AVD genoemd. De Amerikaanse vouwdoos heeft kleppen aan de boven- en onderkant en wordt aan beide zijden dichtgevouwen.

amerikaanse vouwdoos

Welke soorten kartonnen dozen zijn er?

Binnen kartonnen dozen zijn er veel verschillende soorten en maten te onderscheiden. Een aantal voorbeelden van soorten dozen zijn verzenddozen & brievenbusdozen, verzendkokers, palletboxen, voorraaddozen, bodem/deksel dozen en niet te vergeten de Amerikaanse vouwdoos.

In de industrie wordt er vaak gecommuniceerd over een enkele of een dubbele golf doos maar wat houdt dat nou precies in? Een enkele golf doos bestaat uit één laag/golf karton. Zoals op de afbeelding hieronder. Een dubbele golf doos, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit twee golven karton. Maar wat houdt het nu werkelijk in? Een dubbele golf doos is, doordat het twee golven karton heeft, een stuk sterker dan een enkele golf doos. Een globale vuistregel geldt als volgt:

  • Een enkele golf doos is geschikt voor het verpakken van producten tot circa 10 kg.
  • Een kartonnen doos in dubbele golf is geschikt voor het verpakken van producten vanaf circa 10 kg.
enkele golf
Enkele golf

 

dubbele golf
Dubbele golf

 

 

 

Van beide soorten houden wij bij Jopak Packaging Solutions een ruime voorraad in ons magazijn.

Doos op maat

Uit onderzoek blijkt dat een te grote verpakking voor een relatief klein product een groot irritatiepunt is voor ontvangers van het pakket. Om uw verpakking beter te laten aansluiten op uw product kunt u ervoor kiezen om een doos op maat te laten maken. De doos zal dan perfect afgestemd zijn op de afmetingen van uw product. Ook zal de kwaliteit van de doos afgestemd worden op het door u te verpakken product. Zo bent u er zeker van dat het product op een verantwoorde manier haar bestemming bereikt. Het kiezen voor een doos op maat betekent ook dat u milieubewust bezig bent. Doordat de doos perfect aansluit op uw product wordt er niet onnodig veel karton gebruikt.

Wilt u graag een doos op maat kopen? Dan helpen wij u graag. Door het invullen van het offerteformulier hebben wij de noodzakelijke informatie direct tot onze beschikking om u een passende aanbieding te doen.

Doos bedrukken

Uit onderzoek blijkt dat de uitstraling van uw verpakking erg belangrijk wordt gevonden door uw klanten. Om de uitstraling van uw verpakking, in dit geval uw kartonnen doos, te verbeteren, kunt u kiezen om de kartonnen doos te bedrukken met uw eigen logo of huisstijl. Jopak Packaging Solutions draagt graag zorg voor het bedrukken van de doos naar uw wensen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Opvullen en bescherming

Bent u op zoek naar verpakkingsmateriaal om uw doos op te vullen of uw producten te beschermen? Kijk dan eens naar de vele mogelijkheden op de pagina beschermen / opvullen.