Neleo horizontale wikkelaar

De Neleo is een half automatische horizontale wikkelmachine en is voorzien van een dubbele rolhouder, welke tegenover elkaar zijn geplaatst. De trekkrachten worden hierdoor verdeeld op het te wikkelen product. De Neleo is standaard uitgerust met veiligheids-voetpedaal waarmee ook de snelheid te bepalen is, verstelbare strechtfolie spanning en verstelbare ringsnelheid. Diverse soorten rollenbanen kunnen voor en achter de horizontale wikkelmachine geplaatst worden.

Horizontaal wikkelen met papier

Over het algemeen wordt de Neleo gebruikt in combinatie met plastic stretchfolie. Hoewel de combinatie met plastic stretchfolie erg goed werkt zijn er steeds meer bedrijven die een vertaalslag willen maken naar duurzaamheid. Ook bij het horizontaal wikkelen met de Neleo is het voortaan mogelijk om te wikkelen met papier. De werking is hetzelfde, het resultaat duurzaam.

 

Afmetingen Neleo

De Neleo is verkrijgbaar in 5 verschillende groottes. Het cijfer in de naam van de Neleo laat zien hoe groot de diameter van de horizontale wikkelaar is. De Neleo 50 heeft bijvoorbeeld een diameter van 50 cm, de Neleo 125 heeft een diameter van 125 cm en ga zo maar verder.

Neleo 50

De Neleo 50 is de kleinste uitvoering van de Neleo-serie. De wikkelaar heeft een diameter van 50 cm en is geschikt voor kleine producten zoals smalle latten, kleine planken en profielen. De maximale afmeting van het te wikkelen product is 370 mm x 500 mm.

De machine heeft een afmeting van 235 mm (zonder rollenbaan) x 1000 mm x 1410 mm (Lengte x Breedte x Hoogte) en weegt circa 150 kilogram.

 

Neleo 90

De Neleo 90 is een stukje groter dan de Neleo 50 en heeft een diameter van 90 centimeter. De Neleo 90 is geschikt voor grotere bundels latten, planken, panelen en bijvoorbeeld ramen.

De maximale afmeting van het wikkelen product is 610 mm x 900 mm en is de lengte onbeperkt.

 

Neleo 125

De Neleo 125 leent zich uitstekend voor grotere producten zoals delen van meubels, deuren, ramen en kleinere dozen.

De maximale afmeting van het product mag 860 mm x 1.220 mm zijn.

 

Neleo 160

Het beschermen en wikkelen van grote producten doet u met de Neleo 160. De wikkelmachine is geschikt voor een groot scala aan producten. Zo wikkelt u meubels, deuren, ramen, dozen, panelen zonder enige moeite. Het product mag een maximale afmeting hebben van 1.250 mm x 1.570 mm en is onbeperkt in de lengte.

Neleo 200 – 250

De Neleo 200 – 250 is dé oplossing voor het horizontaal wikkelen van grote industriële producten. Denk hierbij aan grote meubels, panelen, kozijnen en meer.  De Neleo 200 en de Neleo 250 hebben een diameter van 200 cm en 250 cm en zijn dus inzetbaar voor de meest uiteenlopende producten.

 

 

Bent u op zoek naar een horizontale wikkelmachine welke volledige automatisch is? Dan kunnen wij u de Atis aanbieden. De Atis heeft dezelfde werking als de Neleo, maar is een volledige automatische horizontale wikkelmachine.