Bedrukte tape

Bedrukte tape, ongetwijfeld heeft u het voorbij zien komen op pakketjes of op producten van uw concurrenten. Gepersonaliseerde tape geeft uw pakket direct een extra dimensie en zo onderscheidt het zich van de concurrentie. Ineens is uw pakket niet zomaar meer een pakket maar een goede eerste indruk. Er zijn heel wat keuzes te maken wanneer uw bedrukte tape wilt bestellen. Hoe het nu precies zit en waar u op moet letten zal onderstaand beschreven worden. Wel zo makkelijk!

Voor welke soort tape kies ik?

Tape, en bedrukte tape, zijn er in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Om de juiste tape te kiezen is het belangrijk om na te gaan hoe u de tape wilt gebruiken. Dient de tape langdurig te hechten of worden uw pakketten redelijk snel weer geopend? Wordt de tape gebruikt in een koelere omgeving zoals een koelcel?

Bij bedrukte tape bieden wij standaard vier soorten aan: PVC, PP solvent, PP Acryl Low Noise en Papiertape. Elke tape heeft zijn eigen functies, waarover onderstaand meer duidelijk zal worden.

Bedrukte PVC tape

PVC tape is veruit de meest gekozen tape bij het bedrukken van tape. De tape leent zich uitstekend om te bedrukken en is kwalitatief de beste tape.  De PVC tape is sterk, heeft een goede kleefkracht, is lang houdbaar en rolt geruisloos af. Een echter all-rounder! De PVC tape heeft vaak een witte basis waarop een logo of ander design gedrukt wordt, maar is ook verkrijgbaar in een hoop andere kleuren zoals rood, geel, groen, blauw, zwart en oranje.

Bedrukte PP Solvent tape

PP Solvent tape is binnen de PP tapes het langst houdbaar. De PP solvent tape heeft een goede kleefkracht en de bedrukking slijt vrijwel niet. Het grootste voordeel van de PP solvent tape is dat deze uiterst bestand is tegen erg hoge en lage temperaturen(circa -20 °C tot +40 °C). Daardoor is de tape uitstekend te gebruiken bij werkplekken of opslag in een koelcel of zelfs een diepvries. De PP solvent tape rolt redelijk eenvoudig af maar maakt wel wat meer lawaai bij het afrollen, in tegenstelling tot de PVC tape en de PP Acryl tape.

Bedrukte PP Acryl tape

PP acryl tape bevat een acryl lijmlaag waardoor het, met oog op milieu, een verstandige keuze is. De tape is een goede keuze bij langdurig opslag. Dit komt doordat de hechting toeneemt naarmate deze langer bevestigd is. De tape rolt geruisloos af, ook wel Low Noise genoemd. De PP Acryl tape is verkrijgbaar in de uitvoering transparant.

Welke kleuren bedrukte tape zijn er?

Bij bedrukte tape kunt u standaard kiezen uit een basis met de kleur wit, transparant of bruin (ook havanna genoemd). Vaak kiest met voor een bedrukte tape met de basiskleur wit. Het artwork, uw logo of een ander design, komt hierop goed tot zijn recht. Bij een papiertape kunt u kiezen uit een basiskleur van bruin of wit. Naast de standaard kleuren kunt u bij PVC tape ook kiezen voor een aantal andere basiskleuren zoals rood, geel, groen, blauw, zwart en oranje.

 

De bedrukking van de tape

Een tape kan op verschillende manieren gedrukt worden en daarom is het van belang om hier bij het opmaken van het artwork rekening mee te houden. Wordt de tape positief gedrukt, diapositief of all-over? En in hoeveel kleuren kan ik gebruiken in het artwork?

Positieve bedrukking

Een positieve bedrukking houdt in dat het grootste deel van de tape bestaat uit de basiskleur van de tape en de bedrukking een kleiner deel van de tape beslaat, zoals te zien in het onderstaande voorbeeld. Een positieve bedrukking is veruit de meest populaire manier om tape te bedrukken.

Een positieve bedrukking met witte basiskleur
Positieve bedrukking met een witte basiskleur

Diapositieve bedrukking

Een diapositieve bedrukking kan gezien worden als het tegenovergestelde van een positieve bedrukking. Bij een diapositieve bedrukking wordt beslaat de bedrukking het grootste deel van de tape. Het logo of de letters worden “uitgesneden” waardoor de kleur van de letters of het logo bepaald wordt door de basiskleur van de tape. In onderstaande voorbeeld van een diapositieve bedrukking is de basiskleur van de tape wit, en de bedrukking zwart.

Diapositieve bedrukte tape
Diapositieve bedrukte tape met een witte basiskleur

All-over bedrukking

Bij een all-over bedrukking wordt de gehele tape bedrukt met het drukbeeld.

Aantal kleuren bij een bedrukte tape

Naast het kiezen van een druktechniek is moet u een keuze maken voor welk aantal drukkleuren u kiest, zo kunt u tijdig uw artwork daarop afstemmen. Grofweg zijn er vier opties waaruit u kan kiezen: 1 kleur, 2 kleuren, 3 kleuren en full-color bedrukt. Bent u op zoek naar goedkope bedrukte tape, dan is 1 kleur bedrukking wellicht wat voor u. Het is immer zo dat hoe meer kleuren u gebruikt, hoe hoger de prijs uitvalt. Echter is het niet zo dat u direct alle opties moet laten schieten. Wij zetten graag de verschillende opties voor u op een rij!

Bedrukte tape bestellen

Het bestellen van bedrukte tape is niet ingewikkeld. Via onze website vult u eenvoudig het offerteformulier in. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een prijsopgave. Mocht u een akkoord geven op de offerte, dan wordt er een drukproef opgesteld. Zo ziet u in één oogopslag hoe uw tape eruit komt te zien en heeft u een overzicht van de specificaties. Bij akkoord op de drukproef wordt de productie in gang gezet!