Folie

Folie wordt veel gebruikt bij het verpakken van producten. Er zijn verschillende soorten folies zoals handwikkelfolie, machinewikkelfolie, buisfolie en krimpfolie. Handwikkelfolie en machinewikkelfolie wordt vaak gebruikt om kartonnen dozen die los op een pallet staan in te wikkelen. Door het gebruik van folie staan ze stabieler op de pallet en blijven de kartonnen dozen beschermd tegen stof en vuil.

Krimpfolie
Krimpfolie wordt eerst om het product/pallet gewikkeld en daarna verhit door middel van een krimppistool, krimptafel of een krimptunnel waardoor de krimpfolie ineen krimpt en zich nauwsluitend om uw product heen straktrekt. Wanneer de krimpfolie rond uw product is gekrompen, is deze bestand tegen scheuren en perforaties. Krimpfolie is zeer helder en glanzend en is zo een uitstekende verkoop verpakking.

Buisfolie
Buisfolie is gemaakt van sterk en transparante type plastic (LDPE) en biedt bescherming tegen vocht en krassen. Buisfolie wordt standaard geleverd in diktes van 50my en 100my op rollen vanaf 110meter en deze kunt u zelf op de gewenste maat inkorten. Buisfolie is zeer geschikt voor het verpakken en verzenden van stangen, buizen, paraplus en pvc buizen.