Folie

Folie wordt veel gebruikt bij het verpakken en beschermen van producten. Folie heeft binnen verpakken en beschermen diverse functies. Zo zijn er verschillende soorten folies zoals rekfolie, machinewikkelfolie, luchtkussenfolie, buisfolie en krimpfolie.

Rekfolie

Rekfolie, ook handwikkelfolie of stretchfolie genoemd, wordt gebruikt voor het handmatig inwikkelen van een pallet. Op deze manier wordt de inhoud van de pallet gestabiliseerd en kan de pallet veilig getransporteerd worden. Daarnaast beschermd de folie ook tegen vervuiling door vocht en stof.

De meest gebruikte variant is transparante rekfolie. Doordat de folie transparant is kunt u eenvoudig de inhoud van de pallet herkennen. Naast transparante folie is stretchfolie ook verkrijgbaar in diverse kleuren en zwart. Zwarte rekfolie wordt gebruikt om de inhoud van de pallet juist te verbergen en beschermd het in de inhoud tegen UV-straling. De folie wordt handmatig gewikkeld, bijvoorbeeld met behulp van een foliedispenser.

Zoals veel andere folies wordt de dikte (en daarmee sterkte) van de folie uitgedrukt in micron, afgekort als my of mu. Hoe hoger het aantal my, hoe sterker de folie is. Bij Jopak hebben we standaard diverse uitvoering op voorraad:

  • 17 my
  • Type 20 (19 my)
  • 20 my
  • 23 my

Hiervan is rekfolie type 20 het meest gangbaar. Bent u op zoek naar een andere dikte folie? Ook dan helpen wij u graag bij het vinden van het juiste product.

Machinewikkelfolie

Machinewikkelfolie en handwikkelfolie hebben hetzelfde doeleinde. Beide zorgen ervoor dat een pallet goed gestabiliseerd wordt zodat het veilig op transport gaat. Echter wanneer u een groot aantal pallets per dag moet wikkelen is het niet meer interessant om dit met de hand te doen. Om snel een groot aantal pallets in te wikkelen gebruikt u een palletwikkelaar in combinatie met machinewikkelfolie. Ook de dikte (strekte) van machinewikkelfolie wordt uitgedrukt in het aan micron.

Bubbelfolie

Bubbelfolie of luchtkussenfolie wordt gebruikt bij het beschermen van kwetsbare producten. De meest voorkomende uitvoering is bubbelfolie op een rol en verkrijgbaar in diverse breedtes en lengtes. De folie kan eenvoudig op maat worden gesneden en kan dus voor meerdere producten gebruikt worden. Naast luchtkussenfolie op rol is de folie ook verkrijgbaar als vellen. De afmeting hiervan bepaalt u zelf!

Bubbelfolie is verkrijgbaar in diverse soorten en diktes. Hoe dikker de folie, hoe beter deze beschermd. Gewoonlijk wordt luchtkussenfolie geleverd in de kleur wit/transparant. Naast de standaarduitvoering kunt ook kiezen voor antistatische luchtkussenfolie en is te herkennen aan de roze kleur. Door de antistatische folie is de folie Ideaal bij het beschermen van elektrische apparaten en componenten.

Krimpfolie

Krimpfolie wordt eerst om het product/pallet gewikkeld en daarna verhit door middel van een krimppistool, krimptafel of een krimptunnel waardoor de krimpfolie ineen krimpt en zich nauwsluitend om uw product heen straktrekt. Wanneer de krimpfolie rond uw product is gekrompen, is deze bestand tegen scheuren en perforaties. Krimpfolie is zeer helder en glanzend en is zo een uitstekende verkoop verpakking.

Buisfolie

Buisfolie is gemaakt van sterk en transparante type plastic (LDPE) en biedt bescherming tegen vocht en krassen. Buisfolie wordt standaard geleverd in diktes van 50my en 100my op rollen vanaf 110meter en deze kunt u zelf op de gewenste maat inkorten. Buisfolie is zeer geschikt voor het verpakken en verzenden van stangen, buizen, paraplus en pvc buizen.