Opvulmateriaal

U kunt uw product al goed verpakken in een doos, maar vaak is extra bescherming nodig om er voor te zorgen dat uw producten tijdens transport en verzending niet beschadigen of verplaatsen binnen de doos. Opvulmiddel is er voor om de lege ruimte in uw verpakking op te vullen. Maar hoe weet u welk soort opvulmateriaal voor u het meest geschikt is?

Soorten opvulmateriaal

Het opvullen en beschermen van uw zending kan middels diverse oplossingen en opvulmaterialen. Hierin wordt er onderscheid gemaakt tussen de volgende vier opvulmaterialen:

 

Opvullen en beschermen met lucht

Bij het opvullen van pakketten met lucht wordt er vaak gebruik gemaakt van opgeblazen luchtzakjes. Wanneer u weleens pakketten ontvangt bent u deze oplossing ongetwijfeld eens tegen gekomen. De luchtzakjes zorgen ervoor dat het product op zijn plek in de doos blijft wanneer de doos getransporteerd of verzonden wordt. Ook wordt uw product beschermd tegen lichte stoten en deukt uw product niet in wanneer de doos licht wordt ingedeukt. Daarnaast blijft uw pakket erg licht bij het gebruik van opvulmateriaal van lucht en heeft uw klant weinig afval.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij het opvullen met lucht? Lees dan verder op de pagina SealedAir FillAir.

Wanneer u uw producten wilt beschermen tegen harde vallen / stoten kan het gebruik van lucht een oplossing voor u zijn. Zo kunt u gebruik maken van de opblaasbare folies van SealedAir NewAir. De opgeblazen noppenfolie zorgt voor een hoge bescherming bij vallen, stoten en krassen. Meer informatie over het beschermen van product met lucht. Lees dan verder op de pagina SealedAir NewAir.

 

Opvullen en beschermen met papier

Zoekt u naar een milieuvriendelijke oplossing om uw pakketten op te vullen? Dan is opvulmateriaal van papier wellicht wat voor u. Het papier dat gebruikt wordt om uw product te beschermen en/of uw pakketten op te vullen wordt gemaakt van 100% gerecycled papier. Doordat papier op een bepaalde manier gevouwen wordt zorgt het voor een barrière tussen product en doos. Ook kan het papier zo gevouwen worden dat het een schokwerende barrière vormt. Ideaal wanneer u met wat meer fragiele producten werkt.

 

Opvullen met chips

Net zoals de luchtzakjes heeft u ongetwijfeld ooit een pakket ontvangen dat opgevuld was met witte “schuimpjes”. Deze achtvormige opvulchips zijn gemaakt van gemaakt van 100% gerecycled polystyreen en bestaan voor 99,6% uit lucht waardoor de opvulchips erg licht zijn en ook nog eens herbruikbaar zijn. De opvulchips worden geleverd in zakken van 500 liter. Daarnaast is het product antistatisch behandeld zodat deze niet aan uw product en kleren blijft plakken.

Naast de normale uitvoering kan er ook gekozen worden voor groenere varianten zoals de “Green” en “Bio”. Waarbij de Bio variant zelfs volledig vervaardigd is uit water, lucht en plantaardig zetmeel. Hierdoor is de opvulchip biologisch afbreekbaar binnen 14 dagen en oplosbaar in water. Onschadelijk voor het milieu dus!

 

Beschermen met schuim

Wanneer u werkt met erg breekbare en/of kostbare goederen is het van belang dat uw producten zo goed mogelijk beschermd worden. Beschermen met schuim biedt maximale bescherming van uw product(en) tijdens transport en verzending. Met de oplossingen van SealedAir Instapak maakt u uw eigen schokwerende schuimkussens en beschermt u uw producten tegen de hardste stoten en vallen. Lees verder om de mogelijkheden te bekijken en neem direct contact met ons op.

 

Advies nodig?

Het kiezen van het juiste opvulmateriaal en de juiste bescherming kan soms lastig zijn. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van het juiste materiaal. Advies vragen kan telefonisch, via de mail of geheel vrijblijvend via een één op één gesprek met u.