Verpakkingstape

Verpakkingstape (plakband) wordt gebruikt bij het dichtplakken van dozen en verpakkingen. Niet alleen is het van belang dat de tape goed plakt, het is ook belangrijk dat de tape gemakkelijk afrolt en niet inscheurt. Het is van belang dat u de juiste tape kiest die past bij uw gebruikssituatie. Welke tape geschikt is voor u, leest u hier onder. Bent u op zoek naar tape met eigen logo of een andere bedrukking? Lees dan verder op de pagina Bedrukte tape.

Welke soorten verpakkingstape zijn er?

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen vijf soorten verpakkingstape: PVC tape, PP Solvent, PP Acryl tape PP Hotmelt en papiertape. De tapes zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en lengtes, maar de meest voorkomende afmeting is een rol tape van 50 millimeter breed en heeft een lengte van 66 meter.

PVC tape

De PVC variant is de meest gekozen verpakkingstape. De tape heet een uitstekende kleefkracht, scheurt niet snel in en rolt af zonder herrie te maken (Low Noise). Voor het afscheuren van de tape is een dispenser niet per se nodig, de tape is gemakkelijk af te scheuren met de hand! PVC tape is verkrijgbaar in de kleuren transparant, bruin, wit, zwart, rood, blauw, geel, groen en oranje. Daarnaast is de tape al verkrijgbaar vanaf 9 mm breed, wat vaak gebruikt wordt in een zakkensluiter zoals u deze kent van de supermarkt.

PP Solvent tape

PP Solvent tape is uitermate geschikt bij gebruik in extreme omstandigheden. Zo is de tape te gebruiken bij temperaturen van -20°C tot +40°C. Ideaal dus voor het gebruik van producten welke worden opgeslagen in een koel- of vriescel. PP Solvent tape heeft een goede kleefkracht en rolt eenvoudig af, maar maakt wat meer lawaai bij het afrollen.

PP Acryl tape

PP Acryl tape is de juiste keuze wanneer u dichtgeplakte producten lang in opslag heeft staan. Dit komt doordat de hechting toeneemt naarmate deze langer bevestigd is. Daarnaast is de tape een milieubewuste keuze doordat de lijmlaag op basis van Acryl is. De tape heeft een gemiddelde eerste hechting en maakt weinig lawaai bij het afrollen. De tape is verkrijgbaar in diverse kleuren maar vaak heeft de transparantie uitvoering de voorkeur.

PP Hotmelt tape

Verpakkingstape in de uitvoering PP Hotmelt wordt het meest gebruikt bij het verwerken met behulp van een machine. De tape heeft een uitstekende eerste hechting en rol gemakkelijk af.  In de uitvoering “machinetape” bevat de rol vaak 990 meter in plaats van de standaard 66 meter. Zo hoeft u de rol minder vaak te vervangen. Wel maakt de tape wat meer lawaai dan bijvoorbeeld een PP Acryl tape en is de PP Hotmelt tape niet geschikt voor langdurige opslag.

Papiertape

Bent u op zoek naar milieuvriendelijke oplossing om uw producten dicht te plakken? Dan is papiertape een goed alternatief. Papiertape is gemaakt van gerecycled materiaal en bevat een eco-friendly lijmlaag. Binnen papiertape bestaan er grofweg twee soorten: zelfklevende papiertape en gegommeerde tape. Zelfklevend plakt zoals de naam doet vermoeden direct bij het plakken. Gegommeerde tape wordt eerst nat gemaakt voordat het plakt. Vaak gebeurt dit met een speciale tapedispenser welke, indien gewenst, meegeleverd kan worden. Het voordeel van gegommeerde tape is dat de tape permanent hecht en niet verwijderd kan worden zonder sporen achter te laten. Zo bouwt u ook nog een extra stukje veiligheid in!

Het bewaren van de tape

Om de levensduur en de kwaliteit van de tape zo optimaal mogelijk te houden geven wij u een aantal tips om de tape op de correcte manier te bewaren. Ten eerste is het aan te raden uw tape op kamertemperatuur te bewaren. Daarnaast is het belangrijk om de tape te bewaren in droge plek. Luchtvochtigheid heeft namelijk een negatieve invloed op de tape. Tot slot is het verstandig om uw tape af te schermen van zonlicht. Het makkelijkste is om de tape te bewaren in de doos waar het in geleverd wordt. Door UV-straling kan de lijmlaag uitharden waardoor deze niet goed meer plakt.

Tape advies

Twijfelt u welke tape geschikt is voor uw manier van werken of wilt u tape bestellen? Wij geven u graag advies? Contact opnemen kan telefonisch via 0413-724904 of via het contactformulier.