Ga voor snelheid met een autolockdoos!

Ben jij op zoek naar een super snelle doos die in één handomdraai op te zetten is? Dan kan de kartonnen doos met automatische bodem erg interessant voor jou zijn. Door de zelfsluitende bodem is deze doos maar liefst 3 x sneller op te zetten dan een standaard vouwdoos. Ideaal wanneer je veel pakketten in moet pakken! Klinkt dit interessant? Lees dan verder en kom alles te weten over de autolockdoos.

Spring snel naar:

Wat is een autolockdoos?

Autolockdozen, ook wel speedboxen genoemd, zijn kartonnen dozen die in één beweging in elkaar te zetten zijn. Wanneer de doos uitgevouwen wordt sluit de bodem automatisch, hierdoor zijn de dozen sneller in elkaar te zetten dan de standaard vouwdoos. De dozen hebben geen naad in de bodem en worden plano geleverd.

Verschillende soorten dozen

Er zijn twee soorten autolock dozen; met een enkele zelfklevende sluiting of met een dubbele zelfklevende sluiting. Lees hieronder meer over deze soorten dozen.

Autolockdoos met enkele zelfklevende sluiting

Autolockdozen met een enkele zelfklevende sluiting hebben twee stripjes; één plakstrip en één strip waarmee de doos gemakkelijk opengetrokken kan worden. Deze dozen zijn ideaal voor bijvoorbeeld webshops die weinig tot geen retourzendingen ontvangen of maar één keer gebruikt worden.

Autolock dozen met automatische bodem voor extra snel inpakken van pakketten

Autolockdoos met dubbele zelfklevende sluiting

Autolockdozen met een dubbele zelfklevende sluiting worden ook wel retourdozen genoemd. Deze kartonnen doos heeft drie stripjes: twee plakstrippen en één strip waarmee de doos gemakkelijk opengetrokken kan worden. Met de eerste plakstrip kan de verzender de doos gemakkelijk en goed dichtplakken. Vervolgens kan de ontvanger de doos open maken met de hiervoor bestemde strip. Wanneer het pakketje retour gestuurd moet worden kan de doos weer dicht geplakt worden met de tweede plakstrip. Hierbij is geen tape nodig. Zo maak je het erg gemakkelijk voor de ontvanger om hun bestelling te retourneren.

De ideale doos voor webshops

Een autolock doos is dé ideale doos wanneer je graag zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het inpakken en verzenden van pakketten. Doordat ze in een handomdraai op te zetten zijn worden ze vaak gebruikt door webshops en andere bedrijven die snel pakketjes in willen pakken. Het bespaart hun namelijk veel tijd, en in zekere zin dus ook geld. Doordat de dozen voorzien zijn van een scheurstrip of -perforatie gaat het openen van de doos ook erg gemakkelijk.

Wanneer je als webshop veel retourzendingen ontvangt zijn de autolockdozen met een return strip ideaal. Deze retourdozen zijn gemakkelijk terug te sturen naar de zender aangezien de dozen hergebruikt worden. De ontvanger hoeft alleen maar de strip te verwijderen en de doos te sluiten. Bovendien hebben ze hierbij geen tape nodig. Ideaal!

De voordelen van een autolockdoos

Het aanschaffen van kartonnen autolockdozen kent verschillende voordelen. Lees hier verschillende voordelen:

  • Je bent ongeveer drie keer sneller dan een standaard vouwdoos. Dit komt omdat de bodem automatisch sluit. Zo gaat het opzetten van de doos dus erg snel en gemakkelijk.
  • Doordat elke autolock doos beschikt over een zelfklevende sluiting is er geen tape nodig bij het sluiten van de doos. De strip hoeft alleen maar verwijderd te worden, super handig en tijdbesparend!
  • Autolockdozen hebben geen naad in de bodem en hebben een veilige en stevige constructie. Dit kan in sommige gevallen erg praktisch zijn, aangezien de pakketten netter gestapeld kunnen worden.
  • Autolockdozen zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten én ook nog eens op maat te maken. Zo zit er altijd wel dé perfecte doos bij voor iedereen.
  • Bij ontvangst van de doos zijn ze eenvoudig te openen. Ook zijn er autolockdozen met een return strip verkrijgbaar. Hiermee maak je het de ontvanger makkelijk om het pakket terug te sturen.

De nadelen van een autolockdoos

Een autolock doos kent ook enkele nadelen. Lees hier de nadelen:

  • Autolock dozen nemen tijdens het transport meer ruimte in beslag dan andere verzenddozen. Dit komt doordat er minder formaten verkrijgbaar zijn van de autolockdoos, waardoor er soms meer lucht in het pakketje zit. Dit is echter niet altijd het geval.
  • Autolock dozen zijn niet de goedkoopste dozen. Daarentegen bespaar je wel erg veel tijd, en tijd is ook kostbaar. Ook hoef je geen tape aan te schaffen, aangezien de dozen een plakstrik bezitten.

Duurzame autolock doos van graskarton

Ben je op zoek naar een duurzame variant van de autolock doos? Dan zijn de graskarton autolock doosjes ideaal. Met het kiezen van een verpakking van graskarton ben je erg duurzaam bezig. Het vermindert namelijk de CO2-uitstoot met 50%, er wordt tot wel 90% minder water verbruikt per ton papier. Tot slot zijn de graskarton verpakkingen recyclebaar. Genoeg redenen waarom jij moet kiezen voor een verpakking van graskarton. De dozen beschikken over een afscheurstrip met een zelfklevende sluiting en de afmetingen van de doos zijn 229 x 164 x 50 -115 mm.

Autolockdoos op maat

Autolockdozen zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Het is mogelijk om bij ons een autolock doos op maat te laten maken én te bedrukken. Neem gerust contact met ons op over jouw gewenste product, dan zoeken we samen naar de juiste doos.

Ik ben benieuwd naar de opties, en nu?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de autolockdoos? Wij helpen je graag verder! Jopak levert vele verschillende soorten en maten autolock dozen. Ook is het mogelijk om een autolockdoos op maat te laten maken of te bedrukken. Bekijk ons assortiment en vraag gemakkelijk een offerte aan. Heb je vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel even naar  041 3-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Nieuwste artikelen

Dozen op maat? Van idee tot realisatie, alles wat jij moet weten!

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Dozen op maat? Van idee tot realisatie, alles wat jij moet weten!

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten