Palletwikkelaar

Wat is een palletwikkelaar?

Een palletwikkelaar is een machine die uw pallets inwikkelt met folie. Door pallets te wikkelen met folie zorgt u ervoor dat uw palletlading steviger staat op de pallet, waardoor deze op een veilige manier getransporteerd kan worden. Daarnaast worden de artikelen beschermd tegen stof, vuil en vocht.

Een palletwikkelaar is eenvoudig in gebruik: de pallet wordt met behulp van een palletwagen of heftruck midden op het plateau gepositioneerd. Hierna gebruikt u het bedieningspaneel om de machine te starten en zal de machine beginnen met wikkelen en het plateau draaien. Even later rijdt u de pallet van de wikkelaar en is deze klaar voor verzending of opslag.

 

Voordelen van een palletwikkelaar

Het gebruik van een palletwikkelaar heeft vele voordelen ten opzichte van het wikkelen met de hand. Hieronder zullen een aantal voordelen genoemd worden:

  • Tijd besparend; het wikkelen met behulp van een palletwikkelaar gaat sneller dan het wikkelen met de hand.
  • Kosten besparend; een automatische wikkelaar gebruikt minder folie dan het wikkelen met de hand. Dit komt doordat een wikkelaar de folie beter rekt, strakker wikkelt en niet onnodig veel lagen over elkaar wikkelt.
  • Minder belastend voor werknemers; het wikkelen met de hand vergt nogal in een inspanning van uw werknemer. Denk hierbij aan het krom lopen wat belastend is voor de rug van uw werknemer.
  • Betere stabilisatie; het gebruik van een palletwikkelaar zorgt voor een betere palletstabilisatie dan bij het wikkelen met de hand. Hiermee voorkomt u onnodige schade bij transport.
  • Professionele uitstraling; met het gebruik van een wikkelaar ziet uw zending er strak en professioneel uit.

 

Palletwikkelaar kopen

Wilt u een palletwikkelaar kopen of bent u zich aan het oriënteren op het gebied van wikkelaars? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij adviseren geheel vrijblijvend en komen, indien gewenst, graag op locatie kijken waar u efficiënter kan werken.

U heeft besloten een palletwikkelaar aan te schaffen bij Jopak Packaging Solutions, wat nu? Wanneer u een palletwikkelaar aanschaft hoeft u niet lang te wachten totdat u ermee aan de slag kan. Op de dag van levering wordt de machine op locatie geïnstalleerd en krijgen u en uw werknemers een uitleg over de werking van de machine zodat u direct aan de slag kan.

In contact komen met ons? Dat kan via onderstaande knop: