• Productcategorieën

Palletwikkelaar

Automatisch pallets inwikkelen doe je eenvoudig en snel met een palletwikkelaar 

verpakkingsmachines - palletwikkelaar voor het wikkelen van pallets
* Foto ter illustratie, het model is afhankelijk van jouw wensen

Wat is een automatische palletwikkelaar?

Een palletwikkelaar is een machine die pallets inwikkelt met folie. Door pallets te wikkelen met folie zorg je ervoor dat palletladingen steviger staan op de pallet, waardoor deze op een veilige manier getransporteerd wordt. Daarnaast zorgt het gebruik van folie dat artikelen beschermd zijn tegen stof, vuil en vocht.

Een palletwikkelaar is eenvoudig in gebruik: de pallet wordt met behulp van een palletwagen of heftruck midden op het plateau gepositioneerd. Vervolgens gebruik je het bedieningspaneel om de machine te starten en zal de machine beginnen met draaien het wikkelen van de folie. Even later rijd je de pallet van de wikkelaar en is deze klaar voor verzending of opslag.

Een palletwikkelaar is aan te passen naar jouw wensen en behoeften. Zo kun je kiezen voor een extra groot draaiplateau of voor een fotocel waarmee je donkere ladingen beter detecteert.

Palletwikkelaar helemaal op maat gemaakt

Een palletwikkelaar kan helemaal door jou worden samengesteld. Zo kunnen er opties worden toegevoegd zoals een draaiplateau, fotocel, oprijdplaat, inbouwframe, weegschaal of snij en sealunit. Een palletwikkelaar kan dus ook erg verschillen in prijs. Dit heeft te maken met de opties op de palletwikkelaar en hoeveel budget je hebt natuurlijk. De opties die jij toevoegt aan jouw palletwikkelaar is afhankelijk van het soort producten dat je gaat inwikkelen, welke folie je bijvoorbeeld gaat gebruiken en welke zaken jij nodig hebt.

Handmatig of met een machine pallets wikkelen?

Twijfel jij nog tussen het handmatig of met een foliedispenser wikkelen van jouw pallets of een machine om pallets te wikkelen? Geen probleem, wij helpen je met de voordelen zodat je kunt vergelijken. De voordelen van een machine wikkelaar zijn:

  • Tijd besparend; het wikkelen met behulp van een palletwikkelaar gaat sneller dan het wikkelen met de hand.
  • Kosten besparend; een automatische wikkelaar gebruikt minder folie dan het wikkelen met de hand. Dit komt doordat een wikkelaar de folie beter rekt, strakker wikkelt en niet onnodig veel lagen over elkaar wikkelt.
  • Minder belastend voor werknemers; het wikkelen met de hand vergt nogal in een inspanning van de werknemer. Denk hierbij aan het krom lopen wat belastend is voor de rug van de werknemer.
  • Betere stabilisatie; het gebruik van een palletwikkelaar zorgt voor een betere palletstabilisatie dan bij het wikkelen met de hand. Hiermee voorkom je onnodige schade tijdens het transport.
  • Professionele uitstraling; door het gebruik van een wikkelaar ziet de zending er strak en professioneel uit.

 

Bekijk ons aanbod handmatige palletwikkelaars hier.

Advies

Wij helpen je graag met het samenstellen van de meest geschikte palletwikkelaar voor jou. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier hieronder of neem direct contact met ons op via onze contactpagina. Met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van verpakkingsmateriaal geven wij je graag advies over de beste keuze voor een automatische palletwikkelaar voor jouw toepassing. De palletwikkelaar machine wordt helemaal afgestemd op jouw budget en behoeften. Kom met ons in contact via onze contactpagina of het aanvraagformulier. Wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste palletwikkelaar voor jou. Een pallet wikkelaar kopen kan dus in diverse toepassingen bij Jopak.

Vraag vrijblijvend een offerte aan