Onbedrukte verpakkingstape

Verpakkingstape (plakband) wordt gebruikt bij het dichtplakken van dozen en verpakkingen. Lees hier meer over onbedrukte verpakkingstape.

Onbedrukte verpakkingstape

Niet alleen is het van belang dat de tape goed plakt, het is ook belangrijk dat de tape gemakkelijk afrolt en niet inscheurt. Het is van belang dat je de juiste tape kiest die past bij jouw gebruikssituatie. Ben je op zoek naar tape met eigen logo of een andere bedrukking? Lees dan verder op de pagina bedrukte tape.

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen vijf soorten verpakkingstape: PVC tape, PP Solvent, PP Acryl, PP Hotmelt en papiertape. De tapes zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en lengtes, maar de meest voorkomende afmeting is een rol tape van 50 millimeter breed en heeft een lengte van 66 meter. Hieronder lees je meer over de eigenschappen van deze tapes. 

PVC tape

De PVC variant is de meest gekozen verpakkingstape. De tape heeft een uitstekende kleefkracht, scheurt niet snel in en rolt af zonder herrie te maken (Low Noise). Voor het afscheuren van de tape is een dispenser niet per se nodig, de tape is gemakkelijk af te scheuren met de hand! PVC tape is verkrijgbaar in de kleuren transparant, bruin, wit, zwart, rood, blauw, geel, groen en oranje. Daarnaast is de tape al verkrijgbaar vanaf 9 mm breed.

PVC tape

PP Solvent tape

PP Solvent tape is uitermate geschikt bij gebruik in extreme omstandigheden. Zo is de tape te gebruiken bij temperaturen van -20°C tot +40°C. Ideaal dus bij het gebruik van producten welke worden opgeslagen in een koel- of vriescel. De heeft een goede kleefkracht en rolt eenvoudig af, maar maakt wat meer lawaai bij het afrollen.

PP tape

PP Arcyl tape

PP Acryl tape is de juiste keuze wanneer je dichtgeplakte producten lang in opslag heeft staan. Dit komt doordat de hechting toeneemt naarmate deze langer bevestigd is. Daarnaast is de tape een milieubewuste keuze doordat de lijmlaag op basis van Acryl is. De tape heeft een gemiddelde eerste hechting en maakt weinig tot geen lawaai bij het afrollen. De tape is verkrijgbaar in diverse kleuren.

PP Hotmelt tape

Verpakkingstape in de uitvoering PP Hotmelt wordt het meest gebruikt bij het verwerken met behulp van een machine. De tape heeft een uitstekende eerste hechting en rol gemakkelijk af.  In de uitvoering “machinetape” bevat de rol vaak 990 meter in plaats van de standaard 66 meter. Zo hoef je de rol minder vaak te vervangen. Wel maakt de tape wat meer lawaai dan bijvoorbeeld een PP Acryl tape en is de PP Hotmelt tape minder geschikt voor langdurige opslag.

PP tape

Papiertape

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing om jouw producten dicht te plakken? Dan is papiertape een goed alternatief. Papiertape is gemaakt van gerecycled materiaal en bevat een eco-friendly lijmlaag. Binnen dit type tape bestaan er grofweg twee soorten: zelfklevende papiertape en gegommeerde tape. Zelfklevend, plakt zoals de naam doet vermoeden, direct bij het plakken. Gegommeerde tape wordt eerst nat gemaakt voordat het plakt. Vaak gebeurt dit met een speciale tapedispenser welke, indien gewenst, meegeleverd kan worden. Het voordeel van gegommeerde tape is dat de tape permanent hecht en niet verwijderd kan worden zonder sporen achter te laten.

Papiertape voorbeeld

Ons assortiment onbedrukte verpakkingstape

Ben je van plan om verpakkingstape te kopen? Wij leveren verpakkingstape in verschillende soorten en maten. Bekijk hieronder ons gehele assortiment. Heb je liever direct contact met één van onze werknemers? Neem dan contact op via 0413-724904. Wij helpen jou graag verder bij het kiezen van de juiste tape.

Tape PP Acryl low noise transparant 25 mm x 66 mtr

Verpakkingstape in diverse soorten en maten.

Wij helpen je verder

Als groothandel van verpakkingen houden we voorraad van de meest uiteenlopende artikelen en kunnen deze snel leveren. Door ons inkoopnetwerk met gedegen fabrikanten kunnen we snel schakelen en tegen zeer gunstige prijzen leveren.

  • Productcategorieën