Hoekbeschermers

Hoekbeschermers bieden een bescherming voor de hoeken van een verpakking en product én ter versteviging van de verpakking zelf.

Hoekbeschermers

Hoekbeschermers geven een goede bescherming aan producten met kwetsbare randen. Een andere toepassing van hoekprofielen is het verhogen van de palletstabiliteit tijdens het transport van de goederen. Kortom, het gebruik van hoekbeschermers verminderd de kans op schade!

Elke hoekbeschermer heeft een andere toepassing en doel. Hieronder worden de verschillen duidelijk. 

Hoekprofielen karton

Hoekprofielen van karton dienen ter bescherming van hoeken en randen van kwetsbare producten. Kartonnen hoekprofielen worden gebruikt in diverse situaties. Zo kun je kartonnen hoekprofielen gebruiken bij het omsnoeren van producten. Het gebruik van een kartonnen hoekprofiel zorgt er dan voor dat de omsnoeringsband niet in het product snijdt. Ook worden de hoekprofielen vaak gebruikt om palletzendingen te stabiliseren en te verstevigen.

Kunststof hoekbeschermers

Kunststof hoekbeschermers zijn hoeken die gebruikt worden om omsnoeringsband op zijn plek te houden en de inhoud van de pallet niet te beschadigen bij het strak trekken van de omsnoeringsband. De kunststof beschermers zijn verkrijgbaar met of zonder pinnetjes (spikes). Spikes zorgen ervoor dat de hoekbeschermer niet verschuift tijdens het plaatsen van de omsnoeringsband.

Kunststof beschermhoek

Hoek schuimprofielen

Hoek schuimprofielen zijn ideaal voor het verpakken en beschermen van hoeken van kwetsbare producten. Denk hierbij aan de hoeken van tafelbladen, glasplaten en deuren. 

De schuimhoekprofielen zijn erg eenvoudig in gebruik. De profielen zijn voorgevormd in een hoek en zijn zo ontworpen dat het profiel direct om het product klemt. Het enige wat jij hoeft te doen is het aanbrengen van het profiel op de hoek. 

De hoek schuimprofielen zijn verkrijgbaar in diverse formaten, zo is er altijd wel een schuimprofiel geschikt voor jouw product. 

Schuim U-profielen

U-profielen zijn lange hoekbeschermers van schuim. De u-profielen zijn ideaal voor het beschermen van lange zijden van bijvoorbeeld glasplaten en andere kwetsbare producten. Het schuim beschermt bij het vallen en stoten van het product. De profielen zijn eenvoudig in gebruik, de producten zijn zo gemaakt dat de profiel makkelijk om het product klemt.

De schuimprofielen zijn verkrijgbaar in de diverse diktes, zo is er altijd wel een schuimprofiel dat aansluit op jouw product.

Schuimprofielen u-profiel

Ons assortiment hoekbeschermers

Ben je van plan om hoekbeschermers te kopen? Bekijk hier ons uitgebreide assortiment in verschillende soorten hoekbeschermers. Heb je liever direct contact met één van onze werknemers? Neem dan contact op via 0413-724904. Wij helpen jou graag verder bij het kiezen van de juiste bescherming.

Wij helpen je verder

Als groothandel van verpakkingen houden we voorraad van de meest uiteenlopende artikelen en kunnen deze snel leveren. Door ons inkoopnetwerk met gedegen fabrikanten kunnen we snel schakelen en tegen zeer gunstige prijzen leveren.

  • Productcategorieën