• Productcategorieën

Omsnoeringsmachines

Voor het bundelen van pakketten & pallets 

Omsnoeringsmachines & handspanners

Een omsnoeringsmachine wordt gebruikt voor het bundelen van pakketten, het binden van producten of het insnoeren van pallets. Het omsnoeren wordt gedaan met omsnoeringsband van kunststof, textiel of staal. 

Ideaal voor het bundelen & zekeren van pakketten

Semi automatisch spannen met PP & PET band

Voor het omsnoeren met staalband

Handmatig omsnoeren van PP, PET en Textiel omsnoeringsband

Het kiezen van de juiste band & spanner

Omsnoeringsband van kunststof wordt het meest gebruikt en wordt ingezet bij het bundelen van zowel pakketten als pallets. Binnen kunststof omsnoeringsband wordt er onderscheid gemaakt tussen PP band(Polypropyleen) en PET band (Polyethyleen). Waarbij PET wordt gebruikt voor zwaardere ladingen en pallets, en PP band vooral wordt gebruikt voor het bundelen van artikelen. Omsnoeringsband van PP wordt vaak gebruikt in combinatie met een (automatische) omsnoeringstafel. PET band wordt vaak aangebracht middels een (automatische) handspanner.

Textiel omsnoeringsband wordt gebruikt voor het zekeren en bundelen van zware ladingen. Doordat de band flexibel is, is het uitermate geschikt voor gebruik voor ladingen met een oneven oppervlakte. De textiel band wordt vaak gespannen door middel van een handspanner en wordt bevestigd met omsnoeringsgespen.

Voor het bundelen en zekeren van de meest zware pakketten en producten, wordt er gebruik gemaakt van staalband. Denk hierbij aan het omsnoeren van houtpakketten, stenen, staal en beton. Staalband is erg sterk en heeft nauwelijks rek waardoor de spanning van de band niet verloren gaat na het aanbrengen. Staalband wordt aangebracht middels een staalbandtang.