Bedrukte tape

Gepersonaliseerde tape geeft jouw pakket direct een extra dimensie en zo onderscheidt het zich van de concurrentie.

Soorten bedrukte tape

Tape en bedrukte tape zijn er in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Om de juiste tape te kiezen is het belangrijk om na te gaan hoe de tape gebruikt gaat worden. Bij bedrukte tape bieden wij standaard vier soorten aan: PVC, PP solvent, PP Acryl Low Noise en Papiertape. Elke tape heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, waarover onderstaand meer duidelijk zal worden.

PVC Tape

PVC tape is veruit de meest gekozen tape bij het bedrukken van tape. De tape leent zich uitstekend om te bedrukken en is kwalitatief de beste tape. De PVC tape is sterk, heeft een goede kleefkracht, is lang houdbaar en rolt geruisloos af. Een echte all-rounder!

Voor bedrukte PVC Tape wordt vaak gekozen voor een witte basis waarop een logo of ander design gedrukt wordt, maar is ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals rood, geel, groen, blauw, zwart en oranje.

PP Solvent Tape

PP Solvent tape is binnen de PP tapes het langst houdbaar. De PP solvent tape heeft een goede kleefkracht en de bedrukking slijt vrijwel niet. Het grootste voordeel van de PP solvent tape is dat deze uiterst bestand is tegen erg hoge en lage temperaturen. Daardoor is de tape uitstekend te gebruiken bij werkplekken of opslag in een koelcel of zelfs een diepvries.

De PP solvent tape rolt redelijk eenvoudig af maar maakt wel wat meer lawaai bij het afrollen, in tegenstelling tot de PVC tape en de PP Acryl tape.

PP Acryl Tape

PP acryl tape bevat een acryl lijmlaag waardoor het, met oog op milieu, een verstandige keuze is. De tape is een goede keuze bij langdurig opslag. Dit komt doordat de hechting toeneemt naarmate deze langer bevestigd is.

De tape rolt geruisloos af, ook wel Low Noise genoemd. De PP Acryl tape is verkrijgbaar in de uitvoering transparant.

bedrukte papiertape op maat

Papier Tape

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke oplossing om jouw producten dicht te plakken? Dan is papier tape een goed alternatief.

Papier tape is gemaakt van gerecycled materiaal en bevat een eco-friendly lijmlaag. Bedrukte papier tape is verkrijgbaar in de basiskleuren bruin of wit.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

Bij bedrukte tape kun je standaard kiezen uit een basis met de kleur wit, transparant of bruin. Bij een papiertape kun je kiezen uit een basiskleur van bruin, crème of wit. Naast de standaard kleuren kun je bij PVC tape ook kiezen voor een aantal andere basiskleuren zoals rood, geel, groen, blauw, zwart en oranje.

De bedrukking van de tape kan standaard uit maximaal 4 PMS kleuren bestaan, waarbij een 1-kleuren druk kostentechnisch het meest voordelig is. 

Een tape kan op verschillende manieren gedrukt worden en daarom is het van belang om hier rekening mee te houden. De drie verschillende manieren waarop een tape gedrukt kan worden zijn positief, diapositief, of all-over.

Druktechnieken bedrukte tape

Bij het bedrukken van tape is er keuze uit 3 druktechnieken. Hieronder wordt uitgelegd wat deze druktechnieken inhouden.

Positieve bedrukking

Een positieve bedrukking houdt in dat het grootste deel van de tape bestaat uit de basiskleur van de tape en de bedrukking een kleiner deel van de tape. Een positieve bedrukking is veruit de meest populaire manier om tape te bedrukken.

Diapositieve bedrukking

Een diapositieve bedrukking kan gezien worden als het tegenovergestelde van een positieve bedrukking. Bij een diapositieve bedrukking wordt de bedrukking het grootste deel van de tape. Het logo of de letters worden “uitgesneden” waardoor de kleur van de letters of het logo bepaald wordt door de basiskleur van de tape.

All-over bedrukking

Bij een all-over bedrukking is het mogelijk de tape volledig te bedrukken zonder witruimte aan de boven- en onderkant van de tape, in tegenstelling tot een standaard druk.

Bedrukte tape bestellen

Het bestellen van bedrukte tape is niet ingewikkeld. Onderstaand vul je gemakkelijk het offerteformulier in. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een prijsopgaaf te doen. Mocht je een akkoord geven op de offerte, dan wordt er een drukproef opgesteld. Zo zie je in één oogopslag hoe jouw tape eruit komt te zien en heb je een overzicht van de specificaties. Bij akkoord op de drukproef wordt de productie in gang gezet!

  • Productcategorieën

1
Productgegevens
2
Productgegevens
3
Contactgegevens