Lees hier alles wat jij moet weten over bedrukte tape!

Bij bijna elke verpakking wordt er gebruik gemaakt van tape om het pakket dicht te maken. Tape is niet alleen een praktisch middel, het is veel meer dan dat. Wanneer je veel pakketten verstuurt kan het wellicht interessant zijn om bedrukte tape te gebruiken. Bedrukte tape kan een krachtig en opvallend communicatiemiddel zijn en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het geeft jouw pakket direct een extra dimensie en het onderscheidt zich van de concurrent.

Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van bedrukte tape? In deze blog lees je alles wat je moet weten over bedrukte tape.

Spring snel naar:

De voordelen van bedrukte tape

Het aanschaffen van bedrukte tape kent verschillende voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn:

 • Opvallende reclame voor je bedrijf

Plakband met jouw eigen tekst, logo, naam of huisstijl is een goedkope en eenvoudige manier om jouw verpakkingen te personaliseren en zo extra reclame te maken voor jouw bedrijf. Het werkt overigens ook als communicatiemiddel, aangezien er een bepaalde tekst opgezet kan worden die belangrijk is voor de ontvanger. Het geeft een hele leuke twist aan de verpakkingen of producten die je verkoopt!

 

 • Herkenbaar & professioneel

Wanneer je tape laat bedrukken maak je de pakketten herkenbaar tijdens het transport, bezorging en opslag. Als het pakket bij de ontvanger aankomt ziet de klant direct van welk bedrijf het pakketje afkomstig is. Wanneer het pakketje een professionele uitstraling heeft zorgt dit voor een goede eerste indruk.

 

 • Veel mogelijkheden

Het bedrukken van tape kan precies zoals jij het wilt! Er zijn verschillende soorten tapes die bedrukt kunnen worden en elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Je kiest voor de tape die het meest praktisch is voor jou en die qua uiterlijk het beste bij jouw bedrijf past. De kleuren van de tape zijn ook zelf te bepalen. De tape is te bestellen in kleine en grote aantallen.

De verschillende soorten tapes

Bedrukte tape is verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren, maten en druktechnieken. Voor het kiezen van de juiste tape is het van belang om na te gaan hoe je de tape wil gaan gebruiken. Er zijn standaard vier soorten waaruit gekozen kan worden en elke soort heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, zoals de kwaliteit van de tape, de soort lijm en de temperatuur bestendigheid. Hier lees je meer over de vier soorten:

 1.    PVC tape

PVC tape wordt veruit het meest gekozen bij het bedrukken van tape. De tape is zeer geschikt om te bedrukken doordat het drukbeeld erg scherp gedrukt wordt. De PVC tape is erg sterk, heeft een goede kleefkracht en rolt geruisloos af. Een echte all-rounder!

Bij bedrukte PVC Tape wordt vaak gekozen voor een witte basis waarop een logo of ander design gedrukt wordt, maar is ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals transparant, bruin, rood, blauw, zwart, geel, oranje en groen. 

          2.    PP solvent tape

De PP solvent tape heeft een goede kleefkracht en de bedrukking slijt vrijwel niet. Het grootste voordeel van de PP solvent tape is dat deze uiterst bestand is tegen erg hoge en lage temperaturen. Daardoor is de tape uitstekend te gebruiken bij werkplekken of opslag in een koelcel of zelfs een diepvries.

De PP solvent tape rolt redelijk eenvoudig af maar maakt wel wat meer lawaai bij het afrollen, in tegenstelling tot de PVC tape en de PP Acryl tape.

          3.    PP arcyl tape

PP acryl tape bevat een acryl lijmlaag waardoor het, met oog op milieu, een verstandige keuze is.

De tape is een goede keuze bij langdurig opslag. Dit komt doordat de hechting toeneemt naarmate deze langer bevestigd is. De tape rolt geruisloos af, ook wel Low Noise genoemd. De PP Acryl tape is verkrijgbaar in de basiskleuren transparant, bruin, wit, rood, blauw, geel, oranje en groen. 

          4.    Papier tape

Wanneer je op zoek bent naar de milieuvriendelijkste oplossing voor het dichtplakken van jouw pakketten. De bedrukte papier tape is geschikt voor lichtere verpakkingsdoeleinden.

Bedrukte papier tape is verkrijgbaar in de basiskleuren bruin, wit of créme. Je moet er wel rekening mee houden dat de kleuren anders uitvallen op de bruine tape. De tape kan niet meer dan 50% bedrukt worden en niet alle kleuren zijn mogelijk. Wel kan het met de hand afgescheurd worden en naarmate de tape langer is bevestigd neemt de kleefkracht toe. Het afrollen van papiertape is geluidsarm. 

Kleuren tape

Wanneer de soort tape gekozen is, is het belangrijk om te kijken naar de kleur van de tape zelf. Bij bedrukte tape kun je standaard kiezen uit een basis van de kleuren wit, transparant of bruin. Bij papiertape kun je standaard kiezen uit de basiskleuren bruin, crème of wit. Ga je voor PVC tape, dan kun je ook kiezen voor een aantal andere kleuren zoals geel, oranje, rood, blauw, groen en zwart.

Bedrukking

Na het kiezen van de juiste kleuren gaat er gekeken worden naar de druktechniek. De druktechniek is de manier van het drukken van de tape. Er zijn 3 druktechnieken waaruit gekozen kan worden. Deze technieken zijn:

     > Positieve bedrukking

Een positieve bedrukking is de meest populaire en goedkoopste manier voor het bedrukken van tape. Bij deze manier van drukken bestaat het grootste deel van de tape uit de basiskleur van de tape en de bedrukking is hierbij een kleiner deel van de tape. 

      > Diapositieve bedrukking

Een diapositieve bedrukking is het tegenovergestelde van een positieve bedrukking. De bedrukking wordt namelijk het grootste deel van de tape. De bedrijfsnaam of het logo worden “uitgesneden” waardoor de kleur van de opdruk bepaald wordt door de basiskleur van de tape, meestal wit, zwart of gekleurd. Tevens wordt er aan beide zijden van de tape een uitsparing bewaard van 1 tot 1,5 mm om zo de beste kwaliteit te garanderen.

      > All-over bedrukking

Bij een all-over bedrukking laat je de tape volledig bedrukken zonder witruimte aan de boven- en onderkant van de tape. Het plakband wordt dus in 2 drukgangen bedrukt; eerst het hele materiaal in één specifieke PMS-kleur, daarna wordt het logo hier overheen gedrukt.

Hoe bewaar ik bedrukte tape?

Bij het bedrukken van een grote hoeveelheid tape ben je in verhouding veel voordeliger uit dan wanneer je een klein aantal afneemt. Je zult deze grote hoeveelheid tapes niet in één keer opmaken, hierdoor is het heel belangrijk dat de rollen bedrukte tapes goed bewaard worden. Enkele tips voor het bewaren van bedrukte tape:

 • Bewaar de rollen het liefst in een donkere, niet vochtige ruimte. Zodra de tape in aanraking komt met vocht begint de lijmlaag los te raken. Heb je toch een vochtbestendige tape nodig? Ga dan bijvoorbeeld voor de PP solvent tape. Dit type tape kan goed tegen vocht en is ideaal voor ruimtes die erg vochtig zijn.

 

 • Een temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius is ideaal! De tape kan sneller scheuren bij warme of koude temperaturen. PP Solvent tape is wel geschikt voor temperaturen van -20 graden tot +40 graden celcius.

 

 • Let op zonlicht. Te veel zonlicht kan ervoor zorgen dat de bedrukking van de tape vervaagd, en dit is natuurlijk zonde.

Hoelang is bedrukte tape houdbaar?

Nu je weet hoe je de tape goed goed in opslag neemt, is het ook van belang om te weten hoelang de tapes houdbaar zijn. Dit is onder meer afhankelijk van het soort tape en de omstandigheden waarin de tape zich bevindt. Hoe beter je de tape bewaart, hoe langer de tape houdbaar is. Hieronder lees je ons houdbaarheidsadvies per tape soort.

 • Bedrukte PVC tape: ongeveer 12 maanden houdbaar na de bedrukking.
 • Bedrukte PP solvent tape: ongeveer 10 maanden houdbaar na de bedrukking.
 • Bedrukte PP arcyl tape: ongeveer 8 maanden houdbaar na de bedrukking.
 • Bedrukte papiertape: ongeveer 12 maanden houdbaar na de bedrukking.

Ga voor snelheid & kwaliteit met een tapedispenser

Zoek jij een handig apparaat waarmee jij jouw pakketje eenvoudig dichtplakt met bedrukte tape? Dan is een tapedispenser dé oplossing. Een tapedispenser zorgt ervoor dat er eenvoudig tape aangebracht wordt op een pakket. Wanneer je meerdere pakketjes per week verstuurd is het efficiënt om deze dicht te plakken met een tapedispenser.

Het handmatig dichtplakken van een pakket is namelijk erg intensief werk. Tevens behaal je met een tapedispenser snelheid én kwaliteit als resultaat. Dit komt omdat de tape onder spanning komt te staan, en wanneer je dit handmatig doet is de spanning (vaak) minder. Hierdoor kan het pakketje tijdens het transport open springen, en dit wil je natuurlijk niet. Alle standaard rollen PP en PVC verpakkingstape zijn geschikt voor tapedispensers. Er zijn verschillende stappen die doorlopen moeten worden voordat je de tape dispenser gaat gebruiken:

 1. Als eerste moet de rol tape in de dispenser gehangen worden.
 2. Daarna moet de tape door de voorzijde van de dispenser gehaald worden.
 3. Als derde stel je de tape rem af, zodat de dispenser naar eigen wens goed uitrolt.
 4. Voilà! Klaar om te gaan tapen met de tapedispenser!

Offerte aanvragen, geheel vrijblijvend

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze blog en wil jij dit ook? Dat kan! Wij leveren bedrukte tape precies zoals jij het wilt. Vul hieronder het offerteformulier en wij zullen binnen één werkdag reageren. Weet je niet zo goed welke tape je het beste kunt kopen of heb je vragen? Neem contact met ons op of bel direct naar +31 (0)413 724 904 en dan zoeken we samen naar de juiste oplossing

1
Productgegevens
2
Productgegevens
3
Contactgegevens

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten