Folie

Bij Jopak Packaging Solutions kun je terecht voor folie in verschillende soorten en maten. We helpen je graag verder en bekijk hieronder ons gehele assortiment in folies.

Soorten folie

Folie bestellen bij Jopak. Wij hebben een uitgebreid assortiment in handwikkelfolie, machinewikkelfolie, buisfolie, topvellen, plano folie, krimpfolie en foliedispensers. Neem gerust contact met ons op.

Eenvoudig wikkelen.

Vind meer informatie over machinewikkelfolie.

Maak zakken op maat. 

Extra bescherming tijdens, voor of na het transport.

Lees meer over bouwfolie.

Sluit perfect aan op elk product.

Handig in gebruik en snel.

Offerte aanvragen

Gemakkelijk & snel!

Handwikkelfolie

Allereerst handwikkelfolie, ook wel rekfolie of wikkelfolie genoemd wordt gebruikt om goederen tijdens transport te beschermen. Door het inwikkelen van een pallet met rekfolie is deze beschermd tegen vocht, vuil en stof. Naast dat producten beschermd zijn tegen vocht en vuil zorgt het inwikkelen van de pallet ook voor stabiliteit van de goederen. Handwikkelfolie wordt dan ook meestal gebruikt voor het inwikkelen van pallets. Wikkelfolie wordt op rol geleverd en is verkrijgbaar in verschillende diktes (my) en formaten. Een dikkere wikkelfolie zorgt voor een betere bescherming van de vracht. De meest gebruikte folie is met een dikte van 20 my. Ook is de meest gebruikt folie de transparante rekfolie. Echter kan de folie in diverse kleuren worden geleverd waaronder handwikkelfolie wit en zwart. Lees meer over het kopen van handwikkelfolie op onze productpagina.

Wikkelfolie dispenser

Handwikkelfolie kan eenvoudig om de pallet worden gedraaid door middel van een foliedispenser. Het gebruik hiervan zorgt ervoor dat jij sneller jouw pallets in kan wikkelen op een efficiëntere manier. Een houder voor jouw wikkelfolie op rol is dus ook een goede manier om tijd te kunnen besparen in jouw inpakproces. Bekijk het aanbod folie dispensers

Machinewikkelfolie

Wikkelfolie is een essentieel verpakkingsmiddel in ieder magazijn. Door het gebruiken van wikkelfolie kunnen pallets worden beschermd, tijdens transport maar ook in het magazijn. Machinefolie helpt om snel jouw lading in te pakken en daarmee te stabiliseren. Door het gebruik van een automatische palletwikkelaar kan jij gemakkelijk de machinewikkelfolie om de pallet wikkelen. De folie is verkrijgbaar in verschillende formaten en met een variatie aan voorrekpercentages. Doormiddel van de voorrek kan de stabiliteit van de lading nog verder worden verhoogd. Deze voorrekpercentages verschillen van 0% tot 400%. De pallet wikkelfolie kan transparant geleverd worden maar is ook verkrijgbaar in zwart of wit. Bekijk het aanbod machinewikkelfolie op onze productpagina.

Buisfolie

Buisfolie is een folie die geleverd wordt op rol en door jou helemaal op maat kan worden gemaakt. De folie, ook wel slangfolie genoemd, is ideaal voor het verpakken van producten met verschillende lengtes. Het materiaal is gemaakt van LDPE en buisfolie wordt vaak transparant geleverd. De buisfolie is als het ware een lange buis die op een rol is gewikkeld en door jou kan worden afgewikkeld. Er kan dus per meter door jou worden afgesneden. De folie wordt vaak transparant gebruikt maar kan ook geleverd worden in verschillende kleuren. Naast dat jij de folie helemaal zelf kan afsnijden en het formaat kan bepalen is de folie op rol ook verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten. Bekijk het volledige aanbod buisfolie hier.

Topvellen voor pallets

Topvellen voor pallets zorgen ervoor dat pallets beschermd zijn tijdens transport. De vellen beschermen goederen tegen stof, vuil en vocht en zorgen ervoor dat opslag makkelijk langer kan blijven staan. Dit kan dus zowel in een magazijn als buiten. De topvellen bieden extra bescherming aan de lading. De vellen worden ook wel afdekvellen genoemd. Dit omdat de vellen boven op de pallet worden geplaatst en hiermee de pallet als het ware wordt afgedekt. De afdekvellen zijn gemaakt van HDPE en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Over het algemeen zijn de topvellen ook transparant maar de vellen kunnen dus ook in andere kleuren worden besteld. Bekijk het volledige aanbod topvellen online.

Bouwfolie

Bouwfolie, ook wel vlakfolie of planofolie genoemd wordt vaak gebruikt voor het afdekken van vloeren, wanden en meubels tijdens bouwwerkzaamheden. Ook wordt de vlakfolie wel eens gebruikt voor het isoleren van woningen. Bouwfolie is ook weer leverbaar in verschillende lengtematen, breedtes en diktes. Omdat buisfolie dus helemaal kan worden afgestemd op jouw behoeften, kan je alle kanten op met het verpakken met deze folie. De folie is gemaakt van LDPE plastic en kan naast doorzichtig ook zwart worden geleverd. over het algemeen wordt bouwfolie gebruikt als afdekmateriaal en voornamelijk in de bouwsector. Bekijk het volledige aanbod hier.

Krimpfolie

Krimpfolie wordt wederom gebruikt voor het beschermen van pallets en transport tegen vocht, vuil en stof. De folie wordt op rol geleverd en vervolgens (meestal door het gebruik van een machine) om een pallet heen gewikkeld. Nadat de folie om de pallet heen is gewikkeld, wordt de folie verhit. Door het verhitten van de folie gaat de folie dus krimpen. Het krimpen van de folie zorgt ervoor dat deze helemaal strak om de producten of pallet lading heen wordt gevormd. Doordat de krimpfolie stevig om de pallet heen wordt geklemd zorgt dit voor een goed bescherming. Hierdoor kunnen pallets bijvoorbeeld ook makkelijk in een magazijn of buiten worden bewaard en getransporteerd. Krimpfolie is verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk het aanbod krimpfolie hier.

Buisfolie, folie
Logistiek & magazijn, foliedispenser handwikkelfolie
folie, handwikkelfolie

Ruim aanbod aan verpakkingsmateriaal

Wij hebben een groot assortiment aan verpakkingsmaterialen standaard op voorraad zoals dozen, tape, opvulmateriaal, folie en nog veel meer.

Sfeerafbeelding Jopak doos

Topkwaliteit

Wij helpen je verder

Als groothandel van verpakkingen houden we voorraad van de meest uiteenlopende artikelen en kunnen deze snel leveren. Door ons inkoopnetwerk met gedegen fabrikanten kunnen we snel schakelen en tegen zeer gunstige prijzen leveren.