Welke folie heb jij nodig? Lees het hier!

Folie; een veelzijdig product en geschikt voor vele verschillende doeleinden. Of je nu je woning wilt isoleren, een product wilt verpakken of een palletlading wilt beschermen van vuil en stof, folie is dé uitkomst. Wij laten je lezen welke verschillende soorten folies er zijn en wat je er mee kunt. Lees nu verder en kom alles te weten over folie.

Spring snel naar:

Handwikkelfolie is folie dat om een pallet gewikkeld wordt om de inhoud bij elkaar te houden en veilig te maken voor transport. Het inwikkelen van een pallet (met bijvoorbeeld een foliedispenser) zorgt voor een stevig en stabiel geheel. De producten op de pallet worden door het folie beschermd tegen vocht, vuil en stof. Dit is erg voordelig bij het vervoeren van goederen en zo voorkom je schade.

folie, handwikkelfolie

Er zijn verschillende soorten handwikkelfolie. De transparante rekfolie is de meest gebruikte wikkelfolie. Doordat de folie transparant is kun je eenvoudig de inhoud van een pallet zien. Naast de transparante folie zijn er ook nog andere folies in diverse kleuren en zwart. Met het wikkelen van een zwarte rekfolie verberg je de inhoud van een pallet. Ook bescherm je de pallet tegen Uv-straling.

De wikkelfolies zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Wanneer er zwaardere producten op een pallet geplaatst worden is het belangrijk om meer of stevigere folie eromheen te wikkelen.

Machinewikkelfolie is een folie dat om alle soorten palletladingen gewikkeld kan worden met behulp van een machine. Het zorgt voor een gestabiliseerde palletlading en producten worden ermee gebundeld. De wikkelfolie is bestand tegen scheuren en perforaties en voorkomt beschadigingen tijdens het transport.

Machinewikkelfolie
verpakkingsmachines - palletwikkelaar

Wanneer er per dag een groot aantal pallets ingewikkeld moet worden is het niet interessant om dit met de hand te doen. Machinewikkelfolie in combinatie met een palletwikkelaar zorgt ervoor dat een groot aantal pallets snel ingewikkeld kan worden. De wikkelfolie wordt eenvoudig op de wikkelaar geplaatst, die het werk uit handen neemt. Super efficiënt en eenvoudig!

Er zijn diverse soorten, kleuren en diktes machinewikkelfolies. Wanneer je graag hebt dat de landing onzichtbaar moet blijven is de zwarte folie het meest interessant. Wanneer een palletlading gemakkelijk teruggevonden moet worden is een gekleurde folie de beste optie. De juiste dikte van de machinewikkelfolie wordt bepaald door het gewicht van de vracht. Hoe meer de inhoud weegt, hoe dikker de wikkelfolie moet zijn.

Buisfolie (ook wel slangfolie genoemd) is folie waarmee je goederen verpakt en beschermd die verschillen in lengtemaat. Voorbeelden van producten zijn paraplu’s, buizen, stangen, etc. De folie is geschikt voor verschillende verpakkingsdoeleinden en zijn op maat te maken. Zo kun je met buisfolie lengtegoederen verpakken, maar ook plastic zakken mee op maat maken.

Buisfolie, folie

Het is mogelijk om buisfolie in de lengterichting op iedere gewenste lengte af te snijden. Het product wordt in de foliehuls geplaatst en vervolgens op de gewenste lengte geseald met een sealapparaat. De folie is waterafstotend, doorzichtig en stevig. Dit komt doordat de folie gemaakt is van LDPE-folie, wat een goede bescherming biedt tegen vocht, vuil, stof en krassen.

Wanneer je elektrische componenten verpakt die gevoelig zijn voor statische ontlading is het verstandig om deze producten te verpakken in anti-statische buisfolie of ESD-buisfolie in plaats van de reguliere buisfolie. De anti-statische buis folie is niet tot beperkt statisch oplaadbaar doordat deze is behandeld met een anti-staticum. Hierdoor vormt de folie geen bron van statische ontlading.

In tegenstelling tot de anti-statische buisfolie vormt ESD-buisfolie wel een bescherming tegen ontlading van statische elektriciteit. ESD-folie is in staat om een elektrische ontlading af te voeren naar de aarde. Deze folie wordt vaak gebruikt bij het verpakken van extreem gevoelige producten, zoals printplaten en (computer)chips.

Een topvel is een dun, plastic vel waarmee je de bovenkant van een pallet of krat afdekt. De lading van de pallet wordt hierdoor extra beschermd tegen stof en vuil tijdens, voor of na het transport van de pallet.

Topvellen folie

De vellen zijn gemaakt van LDPE-folie en zijn sterk en waterdicht. Ze worden aan de bovenzijde van een pallet of krat geplaatst en blijven na het wikkelen stevig liggen. Dit biedt bescherming tegen stof, vuil en vocht. Vooral bij een langdurige opslag of het vervoeren van een pallet is dit van belang. Het weer kan bijvoorbeeld de artikelen op een pallet nat maken, maar dit kan ook door een lekkage in een magazijn. Met een topvel voorkom je dit en is de lading extra goed beschermd. Door de voor geperforeerde lijn haal je de vellen gemakkelijk van de rol af, ideaal.

Bouwfolie (vaak plano folie genoemd) is een LDPE-folie geschikt voor het afdekken van bijvoorbeeld wanden, vloeren en meubels tijdens werkzaamheden maar ook voor de isolatie van een woning. De folies worden geleverd op rollen en hebben een transparante- of zwarte kleur.

Plano folie

Bouwfolie helpt om vochtproblemen te voorkomen en wordt onder andere gebruikt bij de isolatie van woningen. De bouwvakker brengt eerst bouwfolie aan tussen de wanden, vloeren of daken voordat het huis geïsoleerd wordt. Als dit op de juiste manier gedaan wordt zijn vochtproblemen verleden zijn, heb je lagere energiekosten (de verwarming hoeft minder hard te werken) én verhoogt het de waarde van je woning.

Bouwfolie is ideaal te gebruiken bij vloerisolatie. Ongeveer 10- tot 15% van de warmte van een woning gaat verloren via de vloer. Het komt regelmatig voor dat het in de kruipruimte van een woning erg vochtig is, en dit vocht wil je graag buiten de deur houden. Verschillende redenen hiervoor zijn dat het zorgt voor een hoge luchtvochtigheid (en dit is slecht voor je gezondheid), het is voor de verwarming een stuk moeilijker om een ruimte met een hoge luchtvochtigheid te verwarmen en het tast de constructie van je woning aan.

Het isoleren van de kruipruimte kan op twee manieren; folie aan de onderkant van de vloer of folie op de bodem van de kruipruimte. De juiste manier hangt af van de hoogte van de kruipruimte.

Krimpfolie is erg sterk plastic dat gebruikt wordt voor het verpakken van bijvoorbeeld dozen, blikjes of pallets. Het is zeer helder en glanzend folie en een uitstekende verpakking voor de verkoop van producten.

Transparante krimpfolie op een rol
krimphoes

Vaak wordt de folie met automatisch apparatuur over of om het product/pallet geplaatst. Daarna wordt het verhit door een krimppistool, krimptunnel of een krimptafel. De folie krimpt bij het verhitten nauwsluitend om het product heen. Na het verhitten is het product/pallet bestand tegen scheuren, perforaties, vuil, vocht en stof. Ook is de verpakking waterdicht en hermetisch gesloten. Het sluit altijd perfect aan op ieder product, ongeacht de afmetingen of vorm. Al deze voordelen maakt krimpfolie een veelzijdig en ideaal verpakkingsmateriaal.

Pijnlijke handen bij het wikkelen van folie zijn verleden tijd! Met een foliedispenser wikkel je gemakkelijk en eenvoudig handwikkelfolie of miniwrap folie om je product of pallet heen. De dispenser is gemakkelijk in gebruik. Je brengt de folie eenvoudig op spanning en zo zit de folie strak en snel om het product heen.

Logistiek & magazijn, foliedispenser handwikkelfolie

Er zijn verschillende uitvoeringen zoals een simpele foliedispenser voor sporadisch gebruik of een zwaardere foliedispenser die vaak gebruikt wordt door bedrijven. Wanneer je wikkelfolie met de hand aanbrengt kun je eigenlijk niet zonder een wikkelfoliedispenser. Wij raden je aan om er meteen eentje aan te schaffen.

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de verschillende folies die wij bieden? Wij helpen je graag verder! Jopak levert vele verschillende soorten en maten folies. Bekijk ons assortiment en vraag gemakkelijk een offerte aan. Heb je vragen of weet je niet zo goed welke folie je het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel even naar  041 3-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten