Noppenfolie

Wat is noppenfolie?

Noppenfolie, ook bubbelfolie of luchtkussenfolie genoemd is een folie welke bestaat uit bubbels gevuld met lucht. De noppenfolie is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Bubbelfolie is flexibel en kan daarom eenvoudig om de meeste producten gewikkeld worden. Noppenfolie wordt vaak geleverd op een rol is wit/transparant van kleur. Doordat luchtkussenfolie goed beschermd wordt het bijvoorbeeld ook gebruikt in enveloppen; de luchtkussenenvelop.

Toepassing van noppenfolie

Noppenfolie wordt gebruikt om uw kwetsbare producten goed te beschermen. Vaak wordt het product gewikkeld in noppenfolie voordat het product met de pakketdienst wordt verstuurd. Luchtkussenfolie wordt vaak gebruikt door webshops maar ook door de meubelbranche, houtverwerkers en metaalindustrie. Bubbelfolie zorgt niet alleen dat het product beschermd is tegen stoten, het zorgt er ook voor dat het product beschermd is tegen krassen.

Antistatische noppenfolie

Werkt u veel met elektronische componenten en producten. Dan is het belangrijk dat uw producten beschermd blijven tegen statische ontlading. Door de antistatische behandeling wordt statische lading afgegeven aan de buitenlucht waardoor uw product niet beschadigd. De antistatische luchtkussenfolie is te herkennen aan de vaak roze kleur zodat deze gemakkelijk te onderscheiden is van de gewone luchtkussenfolie.

Afmetingen

Bij het kopen van noppenfolie heeft u keuze uit verschillende soorten en afmetingen noppenfolie. Bubbelfolie is verkrijgbaar in diverse sterktes. De sterkte van de folie wordt uitgedrukt in het aantal micron (afgekort als my/mu). Hoe hoger het aantal micron, hoe sterker deze luchtkussenfolie is. Daarnaast is er ruime keuze in de breedte van de rol. Bubbelfolie is al verkrijgbaar vanaf 50 cm breed tot een breedte van ongeveer 200 cm. In de meeste gevallen bevat een rol 100 meter folie.

Wilt u nu noppenfolie aanschaffen? Bedenk eerst hoe breed te folie moet zijn om het product te wikkelen. Zo zorgt u ervoor dat u zonder verrassingen komt te staan en zo weinig mogelijk handling heeft.

Sealed Air NewAir

Gebruikt u erg veel bubbelfolie? Dan is het wellicht interessant om uw eigen folie te blazen. Dit kan met de NewAir oplossingen van SealedAir. Met de NewAir oplossing beschikt u zelf over een machine die noppenfolie blaast. Doordat de folie ongeblazen op rol wordt geleverd scheelt dit enorm in opslag. Het enige wat u hoeft te doen is het plaatsen van de rol op de machine en het instellen van de lengte. Zo bepaalt u zelf hoeveel meter u op dat moment nodig heeft. Binnen enkele seconden is uw folie gereed voor gebruik.

Meer te weten komen over oplossingen van Sealed Air NewAir? Lees hier meer.