Pallets

Een pallet is een houten, kunststof of kartonnen plateau wat dient als een transporteenheid.

Pallets

Op een pallet kunnen goederen opgeslagen of vervoerd worden. Om deze goederen gemakkelijk te kunnen transporteren staat een pallet op poten of palletsledes. De pallet kan zo samen met de goederen eenvoudig opgetild of verplaatst worden door middel van een heftruck of pompwagen. Door de hulp van pallets kunnen goederen snel en efficiënt getransporteerd en opgeslagen worden, waardoor er geld en tijd bespaard wordt.

Europallets

Er zijn veel verschillende soorten pallets. De meest verkochte pallet is de europallet. Deze pallet heeft vaste maten voor de lengte, breedte en dikte van het hout. Een europallet heeft altijd een afmeting van 80 x 120 cm (LxB).

Europallets zijn te herkennen aan het EPAL logo of aan het EUR kenmerk op de klos van de pallet. Door deze kenmerken weet je dat de pallets voldoen aan de Europese standaarden.  

Bij het leveren en ontvangen van europallets wordt er gebruik gemaakt van een ruilsysteem. Dit houdt in dat er een europallet teruggegeven wordt zodra jij er een levert aan de klant, en andersom. Wanneer een pallet niet geruild wordt, dan kan er een bedrag aan statiegeld in rekening gebracht worden.

Wanneer een europallet beschadigd is, dan is deze niet meer geldig als europallet en wordt dan niet meer geruild. 

Pallets met een afmeting van 80 x 120 cm zonder kenmerk / keurmerk worden ook wegwerp-, eenmalige – of eenwegpallets genoemd. Deze pallets worden niet geruild.  

Een europallet voor transport

Blokpallet

Naast de europallet is de blokpallet een veel gebruikte pallet. Een blokpallet is groter dan een europallet en heeft een afmeting van 120 x 100 cm. Het grote verschil met een europallet is dus het formaat.  De blokpallet 120 x 100 cm wordt ook de industriepallet genoemd en past erg goed in de stelling. De blokpallet wordt dus vaak gebruikt voor opslag in magazijnen. 

Een pallet die een HT-behandeling heeft ondergaan

Heat treatment pallets

Wanneer je een pallet buiten Europa wilt versturen is het belangrijk dat deze een Heat Treatment (HT) behandeling ondergaat en voldoet aan de ISMP15 eis. Deze behandeling houdt in dat een pallet 30 minuten verhit wordt tot 56 graden, hierbij worden alle schadelijke organismen gedood, wat erg belangrijk is voor het transport buiten Europa. Wij verkopen ook verschillende soorten HT pallets. Benieuwd? Bekijk ons assortiment.

Palletboxen

Palletboxen zijn kartonnen dozen die precies op het formaat van een pallet passen. Kartonnen palletdozen worden gebruikt om grote producten op een pallet te vervoeren of om een groot aantal kleinere producten op een pallet bijeen te houden. Doordat de doos precies past, steekt deze niet uit naast de pallet.

Doordat de palletboxen van een zware, goede kwaliteit karton gemaakt zijn, kunnen deze veel gewicht aan. Lees hierover meer bij de categorie ‘palletboxen’.

Een grote kartonnen doos op een pallet

Pallet op maat

Wij leveren de standaard pallets zoals een europallet of een blokpallet, maar je kunt er ook voor kiezen om een pallet op maat te laten maken. Neem gerust contact met ons op en wij zullen jou advies geven.

  • Productcategorieën