Sealed Air®
Tempguard™

Sealed Air® Tempguard™ maakt gekoeld verzenden zonder koelwagen mogelijk. Ideaal voor temperatuurgevoelige producten!

Gekoeld verzenden, ook zonder koelwagen

Sealed Air® Tempguard™, winnaar van de AmeriStar Award voor duurzame verpakkingen, is een verpakkingsoplossing voor het verzenden van temperatuurgevoelige producten, zoals vers vlees en verse groenten.

De thermische isolatie is gemaakt van zwaar kraftpapier met een opvulling van gerecycled krantenpapier, wat het geschikt maakt voor het verzenden van verse, gekoelde en bevroren voedingswaren. De Sealed Air® Tempguard™ werkt zelfs zo goed dat de producten 24 – 48 uur op temperatuur blijven in de doos. 

Tempguard™ heeft dezelfde isolerende eigenschappen als de traditionele EPS-boxen, maar heeft als groot voordeel dat het veel minder ruimte in beslag neemt, voor zowel verzender als ontvanger. Daarnaast kan Tempguard™ dus gewoon bij het oud papier afgevoerd & gerecycled worden.

Vertrouwd door onder andere

BBQuality: van Tempex naar verduurzaming en efficiëntie met de verpakkingsoplossing van Jopak!

Afbeelding van BBQuality samen met vertegenwoordiger van Jopak

Een vertegenwoordiger bij Jopak, kwam een tijd geleden in contact met BBQuality, een van de grootste (zo niet de grootste) online slagers van Nederland. Op dat moment verzond BBQuality al hun gekoelde producten in onhandige tempex (piepschuim) boxen. Een nadeel van deze tempex boxen is dat ze erg veel ruimte in beslag nemen in het magazijn. Om veel ruimte in het magazijn te besparen introduceerde wij Sealed Air Teampguard bij BBQuality. Een schot in de roos, zo blijkt.

Sealed Air Tempguard is een verpakkingsoplossing voor het verzenden van temperatuurgevoelige producten. De Tempguard neemt niet alleen veel minder ruimte in dan Tempex boxen, maar is ook erg milieuvriendelijk omdat het is opgebouwd uit een buitenzijde van kraftpapier, met gerecycled papier zoals oude kranten aan de binnenzijde. Hierdoor kan de Tempguard gewoon bij het oud papier en gerecycled worden. BBQuality kan gemakkelijk de Tempguard in de doos leggen in combinatie met koelelementen, vervolgens wordt het vlees in de doos geplaatst en wordt de doos afgesloten. Hierdoor blijft het product altijd gekoeld tijdens verzending. De Tempguard is geïntroduceerd bij BBQuality en de reacties waren meer dan enthousiast.

De volgende stap was het personaliseren van de dozen met het logo van BBQuality. Ook de koelelementen zijn gepersonaliseerd. Personalisatie draagt bij aan de branding en natuurlijk de gehele beleving van de verpakking. Om het proces nog efficiënter te laten verlopen is ervoor gekozen om een inpakstraat aan te leggen. Dit is een combinatie met rollenbanen en een automatische dozensluiter geworden. Door deze toepassingen worden dozen altijd automatisch en snel gesloten met één druk op de knop. Dit zorgt ervoor dat verpakkingen er professioneel uitzien en daarnaast bespaart het natuurlijk tijd. Een doos wordt direct automatisch gesloten na het vullen met de Tempguard, koelelementen en het vlees. Hierna worden deze dus in de koeling geplaatst en de volgende ochtend worden bestellingen beleverd aan de eindklant. Bij Jopak houden we de voorraad van dozen, Tempguard en koelelementen van BBQuality altijd op peil. Dit zorgt ervoor dat het inpakproces nooit stil komt te liggen en ook in de drukste periodes van het jaar onze klanten nooit na hoeven te denken over de hoeveelheid voorraad. Wanneer zij een aanvraag doen, zorgen wij er namelijk voor dat de producten dezelfde dag of de volgende dag worden geleverd! 🚚

Wij denken graag mee met klanten mee over verpakkingsvraagstukken om samen het verpakkingsproces te verbeteren en optimaliseren. Hierin staat service en kwaliteit bij Jopak altijd hoog in het vaandel🤝. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Meer weten over Tempguard?

Lees alles over Sealed Air® Tempguard™ in onze blog

Vraag vrijblijvend een offerte aan

1
Productgegevens
2
Transport
3
Contactgegevens

Wij helpen je verder

Als groothandel van verpakkingen houden we voorraad van de meest uiteenlopende artikelen en kunnen deze snel leveren. Door ons inkoopnetwerk met gedegen fabrikanten kunnen we snel schakelen en tegen zeer gunstige prijzen leveren.