Sealed Air Tempguard; dé oplossing voor gekoeld verzenden

Misschien herken je het wel; sinds de huidige coronapandemie bestel je steeds meer online. Van kleding tot boodschappen; het wordt steeds populairder om dit online te bestellen. Het online verkopen van versproducten wordt steeds populairder. HelloFresh, online slagers, maaltijdbezorgers, je ziet het steeds vaker.

Vooral gemak is hierbij de belangrijkste drijfveer voor mensen om steeds opnieuw hun versproducten online bestellen. En handig is het tegenwoordig: je opent de webshop, klikt precies aan wat je nodigt hebt en binnen nó time wordt het bezorgd (tegenwoordig zelfs tot in de koelkast). Je bespaart enorm veel tijd en moeite, aangezien je niet meer de deur uit hoeft. Dit klinkt als een echte uitkomst voor bijvoorbeeld ouderen, maar ook voor gezinnen of mensen die tot laat moeten doorwerken is het optimaal.

De steeds groter wordende vraag naar bezorging van versproducten brengt ook uitdagingen met zich mee. Want hoe zorg jij als webshop dat alle producten gekoeld worden geleverd zonder enorme kosten te maken aan gekoeld transport?

Daar komt Sealed Air® Tempguard om de hoek kijken! In deze blog lees jij hoe je met Sealed Air® Tempguard versproducten bezorgd zonder koeltransport!

Spring snel naar:

Wat is Sealed Air® Tempguard?

Sealed Air® Tempguard is een verpakkingsoplossing voor het verzenden van temperatuurgevoelige producten, zoals vers vlees en verse groenten. De producten kunnen gekoeld verzonden worden, zonder tussenkomst van koelwagens. De Sealed Air Tempguard werkt zelfs zo goed dat de producten 24 tot 48 uur op temperatuur blijven in de doos. Ideaal voor het verzenden van versproducten zoals vlees of maaltijdboxen.

Waar is het van gemaakt?

De innovatieve, thermische voering van de Sealed Air Tempguard is gemaakt van zwaar kraftpapier met een vulling van gerecyclede kranten, wat het geschikt maakt voor het verzenden van verse, gekoelde en bevroren voedingswaren. De voering wordt geplaatst in een dubbelwandige doos. Door de dikkere kartonwand houdt de doos temperatuurschommelingen van buitenaf beter tegen, waardoor de producten beter gekoeld blijven.

binnenkant van de tempguard

Wat zijn de voordelen van de Sealed Air Tempguard?

Het gebruik van de Sealed Air Tempguard brengt vele voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn:    

  • Er is geen koelwagen nodig voor het verzenden van de pakketten. Dit scheelt enorm veel in kosten. Door de combinatie van de dikke wand van de doos met de voering blijven de producten tot wel 48 uur lang gekoeld.

  • De Sealed Air Tempguard is super eenvoudig in gebruik. Er is geen moeilijke instructie nodig, iedereen kan het. Onder het kopje ‘Hoe gebruik ik de Sealed Air Tempguard?’ wordt duidelijk hoe het product gebruikt wordt. Als extra voordeel beschermt de Tempguard de producten tegen schokken en vallen van de doos tijdens het transport.

  • De Tempguard kan gewoon bij het oud papier afgevoerd & gerecycled worden. Dit komt doordat het bestaat uit kraftpapier met een opvulling van gerecyclede kranten. Tevens is het een hernieuwbare grondstof en ben je dus ook nog eens duurzaam bezig!

Tempguard heeft dezelfde isolerende eigenschappen als de traditionele EPS-boxen (piepschuim), maar heeft als groot voordeel dat het veel minder ruimte in beslag neemt, voor zowel verzender als ontvanger. Dankzij het flexibele en compacte design kan de Tempguard eenvoudig gevouwen en gestapeld worden. Hiermee bespaar je een hoop opslagruimte in vergelijking met standaard EPS-boxen, en ook op transportkosten wordt bespaard. Daarnaast is de Tempguard een stuk milieuvriendelijker!

Hoe gebruik ik de Sealed Air Tempguard?

Het gebruiken van de Tempguard is super eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een doos, de versproducten én de tussenleggers.

  1. Zorg dat je minimaal een dubbelwandige doos hebt. Door de dikkere kartonwand houdt de doos temperatuurschommelingen van buitenaf beter tegen.
  2. Bedek vervolgens alle binnenwanden van de doos met de Tempguard voering. Hoe meer voeringen je plaatst, hoe beter het isoleert. Tip: voor het optimaal resultaat van temperatuurbehoud gebruik je 2 isolatie pads per doos.
  3. Plaats nu de versproducten in de doos. Voor optimale resultaten leg (papieren) koelelementen naast de versproducten in de doos.
  4. Bedek de bovenkant van de producten met de voering.
  5. Sluit de doos.
  6. Jouw pakketje is nu gereed voor verzending!


Om het extra gemakkelijk te maken is in onderstaande video te zien hoe het precies in zijn werk gaat.

Ik ben benieuwd naar de opties, en nu?

Klinkt dit als dé perfecte verpakkingsoplossing? Onze accountmanager komt graag eens langs om de opties te bespreken! Een afspraak maken kan via een telefoontje naar 0413-724904 of vul even het contactformulier in.  

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten