Veelgestelde vragen

Krijg hier antwoord op al jouw vragen!

Waar gaat je vraag over?

Wie is Jopak?

Jopak Packaging Solutions is dé specialist in verpakkingsmaterialen en machines. Jopak biedt een ruime keuze aan standaard verpakkingsmateriaal en verpakkingen op maat.

Een persoonlijke service staat hierbij voor ons centraal. Elkaar goed leren kennen is de basis voor een sterk advies. Een advies waar jij, ook op lange termijn, de vruchten van plukt!

 

Kan ik gepersonaliseerde verpakkingen laten maken bij Jopak?

Ja, bij Jopak heb je de mogelijkheid om je verpakkingen te laten personaliseren. Je kan hierbij zelf een ontwerp meesturen of dit laten maken in overleg met een van onze medewerkers. Neem hiervoor contact met ons op!

 

Kan mijn verpakkingsproces efficiënter?

Bij Jopak kan je geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan laten uitvoeren door een van onze accountmanagers. Op locatie worden niet alleen de verpakkingsmaterialen onderzocht, maar ook het verpakkingsproces. Zodra wij een goed beeld hebben gekregen van het proces zal de accountmanager een vrijblijvend advies uitbrengen. Werk efficiënter en goedkoper!

 

Zijn jullie actief of social media?

Ja, wij zijn actief op LinkedIn en Facebook. Volg ons om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes binnen Jopak!

Welke verpakkingsmachines zijn er?

Als verpakkingsspecialist leveren wij niet alleen verpakkingsmaterialen maar ook de machines. Een passende verpakkingsmachine kan je verpakkingsproces naar een hoger niveau tillen. Voor elk verpakkingsvraagstuk leveren wij een verpakkingsmachine van topkwaliteit! Bij Jopak heb je de keuze uit verschillende verpakkingsmachines namelijk: een horizontalen wikkelaar, palletwikkelaar, omsnoeringsmachines, dozensluiter of een van de Sealed Air oplossingen. Neem een kijkje in ons assortiment

Kan ik dozen op maat laten maken?

Ja, dat kan zeker! Jopak is gespecialiseerd in het op maat maken van jouw verpakkingen, zodat je verpakkingsproces zo goed mogelijk geoptimaliseerd kan worden.

 

Wat is het verschil tussen een dubbele golf en enkele golf karton?

Het verschil tussen deze kartonnen is de stevigheid. Een enkele golf is dus minder stevig, omdat er slechts één golf aanwezig is. Een dubbele golf doos bestaat dus uit twee golven karton. Binnen de enkele en dubbele golf dozen zijn er enorm veel verschillende kwaliteiten te vinden, waar erg veel verschil in kan zitten. Wij onderzoeken graag welke kwaliteit voor jou het meest geschikt is. Zo betaal je niet te veel en voorkom je overmatig grondstof verbruik!

 

Tot welk gewicht kan ik enkele golf karton gebruiken?

Tot ongeveer 10-15 kg

 

Vanaf welk gewicht moet ik een dubbele golf karton gebruiken?

Vanaf ongeveer 10-15 kg

Wat is het nut van een houten exportkist?

Houten exportkisten hebben een hoog draagvermogen en zijn van uitstekende kwaliteit. De kisten zorgen ervoor dat jouw goederen op een veilige manier geëxporteerd worden en gedurende transport goed beschermd worden tegen schokken en stoten. Daarnaast zijn de kisten ideaal voor het verzenden van zware, grote en omvangrijke goederen naar het buitenland.

 

Zijn de exportkisten geschikt voor transport buiten Europa?

Al onze exportkisten voldoen aan de ISPM 15 norm. Hiermee wordt bedoeld dat de houten exportkisten een HT behandeling hebben ondergaan en zo voorkom je dat er levend organisme meegaat tijdens het transport. Dit zorgt ervoor dat de kisten geschikt zijn voor transport buiten Europa.

 

Kan ik een exportkist op maat laten maken?

In onze zagerij maken wij alle exportkisten zelf. Zo zijn de exportkisten geheel naar wens te maken: alle afmetingen en vormen zijn mogelijk. Wanneer je van plan bent om buiten Europa te verzenden kunnen wij de kisten voorzien van de ISPM-15 norm, waardoor je wereldwijd veilig kunt exporteren. Neem gerust contact met ons op en wij zullen jou advies geven. 

 

Worden de kisten gemonteerd of gedemonteerd geleverd?

Wil je liever zelf de kist in elkaar zetten? Dit kan zeker. De kisten zijn eenvoudig en snel te monteren. Je kunt er voor kiezen om de kisten gemonteerd of gedemonteerd te laten bezorgen. Dit hangt volledig af van jouw wensen. Neem contact met ons op en wij helpen jou graag verder!

Wat is het verschil tussen PP tape en PVC tape?

PP tape: is stijf, rolt niet geluidsarm af (uitzondering low noice pp tape), heeft een heldere transparantie, kan beschikken over acryl, solvent of hotmelt lijm en gebruik je voor lichtere pakketten (tot +- 20 à 30 kg).

PVC tape: is elastisch, rolt geluidsarm af, heeft een matte transparantie, heeft solvent lijm en is geschikt voor middelzware en zware pakketten (tot +- 30 à 40 kg).

 

Wat is het verschil tussen PP Acryl, Solvent en Hotmelt tape?

Acryl tape: De tape is extreem lang houdbaar, omdat de belijming op waterbasis is. Het nadeel is echter dat het tot 24 uur kan duren voordat de maximale kleefkracht is bereikt.

Solvent tape: Geschikt voor koude omgevingen, wordt vaak buiten gebruikt en in koelcellen (opslag).

Hotmelt tape: De tape bereikt al binnen 15 minuten zijn maximale kleefkracht en is daarnaast ideaal voor machinale verwerking, omdat de tape gemakkelijk afrolt en geschikt is voor grote rollen van ±1000 meter.

 

Welke tape kan ik het beste gebruiken in een vochtige of natte omgeving?

Duct tape is een waterdichte tape en blijft ook goed kleven in een natte of vochtige omgeving. Daarnaast is de PP solvent tape is uiterst bestand tegen erg hoge en lage temperaturen. Hierdoor is deze tape uitstekend te gebruiken bij werkplekken of opslag in een koelcel of zelfs een diepvries. Dit type tape kan dus erg goed tegen vocht en is ideaal voor ruimtes die erg vochtig zijn.

 

Hoelang is tape houdbaar?

De houdbaarheid van tape is onder meer afhankelijk van het soort tape en de omstandigheden waarin de tape zich bevindt. Hoe beter je tape bewaart, hoe langer de tape houdbaar is. Over het algemeen kan je het beste de tape binnen 1 jaar gebruiken, zodat dit niet ten slechte komt van de kwaliteit van de tape.

 

Hoe kan ik tape het beste bewaren?

  • Tape kan het beste bewaard blijven met een temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius. Tape kan namelijk sneller scheuren bij warme of koude temperaturen. PP Solvent tape is wél geschikt voor temperaturen van -20 graden tot +40 graden Celsius.
  • De rollen kunnen het beste bewaard worden in een donkere, niet vochtige ruimte. Zodra de tape in aanraking komt met vocht begint de lijmlaag los te raken. Heb je toch een vochtbestendige tape nodig? Kies dan voor de PP solvent tape. Deze tape kan goed tegen vochtige ruimtes.
  • Voor bedrukte tape geldt dat te veel zonlicht de bedrukking van de tape vervaagd. Let daarom op zonlicht!

 

Kan ik mijn tape laten bedrukken bij Jopak?

Ja, het is mogelijk om bij Jopak je tape te laten bedrukken. Neem hiervoor contact met ons op zodat we alle opties kunnen bespreken.

 

Wat is het voordeel van een tapedispenser?

Een tapedispenser is een handig apparaat waarmee jij jouw pakketje eenvoudig en stevig dichtplakt. Wanneer je meerdere pakketjes verstuurd is het verstandig en efficiënt om deze dicht te plakken met een tapedispenser. Alle standaard rollen PVC en PP verpakkingstape zijn geschikt om in een tapedispenser te plaatsen.

 

Hoe gebruik ik een tapedispenser?

Voor het gebruiken van een tapedispenser moeten er verschillende stappen doorgelopen worden:

  • Als eerste moet de rol tape in de dispenser gehangen worden.
  • Daarna moet de tape door de voorzijde van de dispenser gehaald worden.
  • Als derde stel je de tape rem af, zodat de dispenser naar eigen wens goed uitrolt.
  • Voilà! Klaar om te gaan tapen met de tapedispenser!

Welke soorten verzendverpakkingen zijn er?

Wij hebben een uitgebreid assortiment in verzenddozen, verzendenveloppen, verzendkokers, wikkelverpakkingen, kleding verzendzakken, luchtkussenenveloppen en documenthoezen. Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

 

Wat is de maximale grootte van een brievenbusverpakking?

De maximale afmeting die de pakketdiensten stellen: 380 x 265 x 32 mm (LxBxH).

Waarom is het verstandig om bescherm en opvulmateriaal te gebruiken?

Steeds meer pakketten worden verstuurd door een externe transporteur. Niet altijd wordt er dan met de producten omgegaan op een manier zoals jij dit zelf zou doen. Hierom is het extra belangrijk je producten goed te beschermen en op te vullen om beschadiging te voorkomen.

 

Welke soorten bescherm en opvulmaterialen zijn er?

Bij Jopak heb je de keuze uit verschillende soorten bescherm en opvulmaterialen zoals: noppenfolie, foam, beschermhoeken, natronkraft papier, golfkarton, buisnetten, Flopak opvulchips of een van de Sealed Air oplossingen. Heb je een vraag over hoe je een specifiek product het beste kan beschermen tijdens opslag of transport? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

 

Wanneer gebruik je anti statische noppenfolie/luchtkussenfolie?

Anti statische noppenfolie is ideaal voor het verpakken van elektronische apparaten. De antistatische luchtkussenfolie biedt bescherming tegen elektrische ontlading en geeft de ontlading af aan de omgeving. Op deze manier verstuur je veilig jouw producten zonder enige zorgen.

 

Bij welk afval hoort schuim en foam?

PE schuim en foam mag gewoon worden afgevoerd bij het plastic afval.

Wie is Sealed Air?

Als wereldmarktleider op het gebied van productbescherming is Sealed Air® de perfecte partner voor zorgeloos verzenden van producten.

Als officieel partner van Sealed Air® leveren wij diverse oplossingen en verpakkingsmachines op het gebied van opvullen en beschermen, waarbij innovatie en efficiëntie centraal staat. Bekijk het aanbod aan oplossingen & machines hieronder.

 

Welke Sealed Air verpakkingsoplossingen zijn er?

Bij Jopak heb je de keuze uit verschillende Sealed Air verpakkingsoplossingen. Zo kan je kiezen uit de Sealed Air NewAir (bescherming met noppenfolie), Sealed Air Fill-Air (opvullen met luchtzakjes), Sealed Air Paper Solutions (Eco-friendly beschermen en opvullen met papier), Sealed Air Instapak (opvulling en bescherming rondom je product), Sealed Air Korrvu (gefixeerd verzenden zonder schade) en Sealed Air Tempguard (gekoeld verzenden).

 

Hoe zijn de Sealed Air producten te gebruiken?

De Sealed Air producten zijn op meerdere manieren te gebruiken, echter is het voor de NewAir, Fill-Air en Paper Solutions gemakkelijk om gebruik te maken van een Sealed Air verpakkingsmachine. Met een machine van Sealed Air ga je gemakkelijk te werk en bespaar je erg veel tijd in het verpakkingsproces.

Welke duurzame verpakkingsmaterialen zijn er?

Bij Jopak heb je de keuze uit diverse duurzame verpakkingsmaterialen. Zo kan je kiezen uit bijvoorbeeld graskarton, biologisch afbreekbare producten, ecologisch geproduceerde producten en daarnaast uit een tal van recyclebare producten.

 

Welke materialen kan ik recyclen?

Bijna alle verpakkingsmaterialen zijn te recyclen. Je kan hierbij denken aan papier/karton of plastic. producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn of al gerecycled zijn!

 

Wat wordt er bedoeld met bio afbreekbaar?

Biologisch afbreekbaar wil zeggen dat een product op een natuurlijke manier afgebroken kan worden door schimmels en bacteriën en wordt omgezet tot water. Voorbeelden uit ons assortiment zijn de biologisch afbreekbare stazakken of de bio afbreekbare Flo-pak opvulchips.

 

Wat wordt er bedoeld met eco friendly?

Eco friendly houdt in dat de producten op een manier zijn geproduceerd die niet schadelijk is voor het milieu. Dit zit hem dan in de grondstoffen die worden gebruikt en de manier van produceren.

 

Wat is graskarton?

In de productie van normaal karton wordt gebruik gemaakt van houtpulp en gerecycled karton. Nu is het mogelijk om tot wel 50% houtpulp te vervangen door vers gemaaid gras! Via deze weg ontstaat er graskarton. De vezels van dit gras zijn vaak te zien op de verpakkingen, waardoor de verpakking een unieke, natuurlijke uitstraling heeft. Bij de grasvezels worden cellulose en vulstoffen toegevoegd om zo uiteindelijk stevig graskarton te krijgen. Gras op zich is namelijk niet sterk genoeg. Lees onze blog ‘’Kies voor duurzaam verpakken met verpakkingen van graskarton!’’ voor meer informatie over graskarton.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op en dan lossen wij jouw vraag op!