Tips en trends: zo zorg je voor verrassende kerstpakketten in 2023

Nu de kerstperiode steeds dichterbij komt wordt het tijd om na te denken over kerstgeschenken voor relaties, medewerkers en klanten. Met een kerstgeschenk kunnen relaties voor de toekomst versterkt worden en bestaande partners bedankt. Medewerkers worden gemotiveerd door een kerstpakket omdat het wordt gezien als een blijk van dank voor de inzet van het afgelopen jaar. Een passend en verrassend kerstpakket is daarom erg belangrijk.

Direct meer lezen? Klik onderstaand op het gewenste onderwerp. 

Spring snel naar:

Waarom kiezen voor een zelf-te-vullen kerstpakket?

Door een kerstpakketdoos zelf te vullen is het mogelijk om kerstpakketten te personaliseren op basis van individuele behoeften en voorkeuren. Hierdoor wordt jouw kerstgeschenk echt persoonlijk en past het helemaal bij de relaties, medewerkers en klanten. Daarnaast kan het zelf vullen van een kerstpakketdoos kostenbesparend zijn omdat de keuze voor producten zelf wordt gemaakt. Belangrijke waarden van jouw bedrijf kunnen worden meegenomen in de keuze voor een zelf-te-vullen kerstpakket. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, een lege kerstpakketdoos biedt mogelijkheden om het pakket duurzaam samen te stellen. Ook kan je ervoor kiezen lokale producten en leveranciers te ondersteunen door het kerstpakket lokaal te vullen.

Waarmee vul je jouw kerstpakket?

Een lege kerstpakketdoos biedt de mogelijkheid om jouw kerstpakket geheel zelf samen te stellen. Het voordeel hiervan is dat de producten in het kerstpakket geheel afgestemd kunnen worden op het bedrijf en eigen wensen. Enkele ideeën voor het vullen van een kerstpakket zijn: cadeaubonnen, lokale producten, technologische gadgets, gepersonaliseerde producten, een dagje weg of snacks. Maar om het kerstpakket echt compleet te maken worden deze producten gecombineerd in een thema die aansluit bij jouw bedrijf of branche. Een lege kerstpakketdoos biedt veel mogelijkheden voor variatie van producten.

Vul vervolgens jouw kerstpakket met houtwol om het kerstpakket te verbeteren, producten te beschermen en loze ruimte op te kunnen vullen. Opvulmateriaal kan niet alleen de functionaliteit verbeteren, maar ook bijdragen aan de beleving van het ontvangen van het kerstpakket. Zo wordt het openen van jouw kerstpakket écht een feestje!

Deze kerstpakket trends ga jij tegen komen!

Ieder jaar zijn er weer andere trends om het kerstpakket te vullen met bijzondere producten. Enkele trends voor het vullen van kerstpakketten in 2023 zijn:

      ·         Duurzamere kerstpakketten

·         Gezondheid en welzijn

·         Persoonlijke kerstpakketten

·         Snacks en borrelproducten

Duidelijk is dat duurzaamheid belangrijk is en dat is ook terug te zien in kerstpakketten. Bedrijven willen graag bedrijfswaarden door vertalen naar kerstgeschenken aan relaties. Ook gezondheid en welzijn blijven erg belangrijk. Op die manier wordt een signaal afgegeven over hoe belangrijk het welzijn van medewerkers is voor de werkgever. Persoonlijke kerstpakketten zijn echt een trend van dit jaar. Mensen willen graag persoonlijk worden benaderd en dit kan in de vorm van gepersonaliseerde producten met bijvoorbeeld een naam, terugkomen in het kerstpakket. Tot slot blijven snacks en borrelproducten een all time favorite bij zowel bedrijven als relaties, medewerkers en klanten.

Een andere manier om jouw kerstpakket bijzonder te maken is door te kiezen voor een bepaald thema. Zo kan er gekozen worden voor een bepaalde kleur, een Spaans thema met tapas hapjes of home-pakket met lekkere dingen voor thuis op de bank. Er zijn eindeloze mogelijkheden om jouw creativiteit de vrije loop te laten en te shoppen voor de perfecte kerstcadeaus voor relaties, medewerkers en klanten. 

Hoe maak je jouw kerstpakket duurzamer?

Een duurzaam kerstpakket helemaal iets voor in 2023? Jouw kerstpakket duurzamer maken begint met het verpakking in recyclebaar materiaal. Kies daarom voor een kartonnen doos, een katoenen draagtas of een papieren draagtas. Daarnaast kan gekozen worden voor een papier tape om dozen te sluiten in plaats van een plastic tape. Al deze duurzamere opties zijn ook verkrijgbaar bij Jopak, vraag hiervoor makkelijk en vrijblijvend een offerte aan.

 

Om de inhoud van het kerstpakket duurzamer te maken kan nog
worden gedacht aan het aanpassen van de keuze voor kerstgeschenken in het
pakket. Duurzame geschenken zijn bijvoorbeeld herbruikbare waterflessen,
duurzame koffiebekers of een bamboo geschenk zoals een notitieboekje. Door een
lege kerstpakketdoos te bestellen en deze zelf te vullen zijn er altijd meer
mogelijkheden om jouw kerstpakket duurzaam te maken. Een kerstpakket zelf
samenstellen biedt dus meer mogelijkheden voor verduurzaming. 

Op zoek naar kerstpakketdozen om zelf te vullen?

Jopak Packaging Solutions biedt een assortiment kerstpakketdozen om zelf te vullen. Dankzij zijn royale afmetingen kun je deze doos vullen met een ruime selectie aan cadeaus, traktaties en verrassingen. Dozen worden plat geleverd en de lege kerstpakketdozen zijn gemakkelijk in elkaar te vouwen, te vullen en af te sluiten met behulp van tape. Gemaakt van hoogwaardig karton is deze kerstpakketdoos ontworpen om jouw geschenken veilig te bewaren tot het grote moment van uitpakken. De kerstpakketdozen zijn verkrijgbaar in vier verschillende thema’s en twee verschillende formaten. Zo kan de lege kerstpakketdoos worden afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Ook biedt Jopak keuze uit verschillende soorten opvulmateriaal om de kerstpakketdoos te vullen. Een veel voorkomende keuze voor opvulmateriaal is houtwol. Dit materiaal biedt een luxueuze uitstraling aan het gevulde kerstgeschenk. Daarnaast kan er worden gekozen voor decofill papieren opvulchips, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Jouw kerstpakket door de keuze voor dit materiaal geheel in een bepaald thema worden gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor onze kerstpakketdoos “Under the starts” in combinatie met witte opvulchips en geef jouw kerstpakket een echt winters thema! Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze contactpagina

Houtwol naturel

Bekijk het op onze website!

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Nieuwste artikelen

Dozen op maat? Van idee tot realisatie, alles wat jij moet weten!

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Dozen op maat? Van idee tot realisatie, alles wat jij moet weten!

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten