Dozen op maat? Van idee tot realisatie alles wat jij moet weten!

Dozen op maat zorgen voor een professionele uitstraling van uw product. De verpakking is het eerste wat de klant ziet en zorgt dus ook voor de eerste indruk van uw merk en product. Een verpakking is erg belangrijk voor de beleving van klanten. Een imago wordt mede bepaalt door de uitstraling van een merk. Lees hier meer over de voordelen van een doos op maat en het proces van een gepersonaliseerde verpakking bij Jopak!

Spring snel naar:

Direct meer lezen? Klik onderstaand op het gewenste onderwerp. 

Voordelen van een doos op maat

Een doos op maat heeft meerdere voordelen voor jouw product en merk. Een eigen doos is dan ook echt een investering voor de langere termijn en voor jouw branding. Een kartonnen doos op maat geeft natuurlijk een professionele uitstraling. Het is duidelijk te zien dat er moeite is gestoken in het product dat de klant ontvangt. Maar er zijn nog meer voordelen aan een unieke verpakking.

    1. Mogelijkheden voor het toevoegen van een           boodschap

Een gepersonaliseerde verpakking biedt mogelijkheden om een boodschap toe te voegen aan de verpakking. Zo kan de verpakking optimaal worden gebruikt om de klant te overtuigen van jouw merk. Op de doos kan bijvoorbeeld de social media van jouw bedrijf worden geplaatst of informatie over een winkellocatie of website. De extra ruimte die wordt gecreëerd door middel van een doos op maat kan optimaal worden benut voor communicatie.

    2. Unieke uitstraling en concurrerende positie

Een unieke en bijzondere verpakking valt op. Klanten zien jouw verpakking, onthouden jouw branding en zullen jouw product opslaan voor een volgende aankoop. Een unieke verpakking kan dan ook perfect bijdragen aan het behouden of verbeteren van jouw positie in de markt.

     3. Marketing

Een unieke verpakking is dus niet alleen een middel om jouw product mooi te verpakken maar ook een marketinginstrument. Een unieke verpakking draagt bij aan de merkbeleving en of klanten jouw product onthouden. Ook kan een boodschap op de verpakking in de vorm van social media dienen als extra reclame op jouw verpakking. Tot slot kan een bedrijfslogo op de doos natuurlijk bijdragen aan de marketing en communicatie van jouw bedrijf. Kortom zijn er tal van mogelijkheden om met een doos op maat jouw product en bedrijf op de kaart te zetten.

     4. Duurzamer – Efficiëntere verpakking

Een doos op maat is precies afgestemd op de afmetingen van jouw product. Dit zorgt ervoor dat er weinig tot geen loze ruimte overblijft in de doos. Normaliter wordt loze ruimte opgevuld met opvulmateriaal, of er wordt niets mee gedaan. Maar deze loze ruimte is natuurlijk erg onnodig en zorgt voor het gebruik van meer (onnodig) karton. Wanneer een doos perfect is afgemeten op jouw producten hoeft er geen extra opvulmateriaal worden gebruikt en wordt onnodig gebruik van karton voorkomen. Door een doos op maat te laten maken wordt er dus efficiënter omgegaan met materialen. Dit is beter voor uitstoot en dus duurzamer dan een verpakking met veel onnodige loze ruimte.

Dozen laten bedrukken

Een doos kan voor jouw product op maat worden gemaakt met de precieze afmetingen die voor jou geschikt zijn. Om vervolgens de verpakking helemaal compleet te maken kan een doos worden bedrukt. Het laten bedrukken van een doos zorgt voor een unieke unboxing experience.

Het is belangrijk om te bepalen welke boodschap jij wil overbrengen met jouw verpakking. Wil jij graag alleen een doos bedrukken met jouw logo of een verpakking met meerdere kleuren bedrukking. Ook hier zit natuurlijk ook weer verschil in hoeveel bedrukken jij wil. Ga je voor een full-colour bedrukking of een simpelere bedrukking om wat kosten te besparen? Er zijn tal van mogelijkheden om een verpakking geheel te personaliseren naar jouw wensen.

minimalistische verpakking bedrukking
training box full colour bedrukking

De keuze voor het juiste karton

Een perfecte doos op maat kiezen is erg lastig, vooral als je niet thuis bent in de wereld van verpakkingen. Er zit grote variatie in soorten karton die gebruikt kunnen worden voor een verpakking. In principe kan iedere kartonnen doos bedrukt worden. Dit biedt mogelijkheden voor het kiezen van een verpakking die volledig aansluit bij jouw product. Denk aan “standaard” Amerikaanse vouwdozen, verzenddozen, palletdozen, of autolockdozen. Er kan samen worden gekeken naar het beste karton voor de doos.

Een enkele golf karton is perfect voor verpakkingen tot 10 kg terwijl een dubbele golf karton een extra stevige doos creëert voor zwaardere pakketten. Daarnaast moet je jezelf nog een aantal vragen stellen om de juiste verpakking te kunnen kiezen. hoeveel kilogram wordt er bijvoorbeeld in de doos verpakt? Gaat de doos gebruikt worden om retour te sturen? En hoe fragiel is het product dat je zal verpakken? Natuurlijk helpen onze accountmanagers graag voor het kiezen van het juiste karton. Het is echter wel belangrijk dat jij vast nadenkt over de ideale verpakking voor jou. Zo kan de doos het beste worden afgestemd op jouw wensen, behoeften en merkbeleving.

Van idee tot realisatie, het proces

Bij Jopak helpen wij de klant in het proces om een doos op maat te realiseren. Dit begint allereerst met een vraag vanuit de klant, wat zijn wensen voor een specifieke verpakking? Binnen Jopak denken onze accountmanagers met je mee om het juiste materiaal te kiezen voor jouw verpakking. Het ontwerp dient aangeleverd te worden door jou waarnaar we aan de slag gaan met de realisatie. Er wordt een offerte op maat gemaakt voor de bedrukking en de doos.

Na goedkeuring van de offerte wordt er een sample opgevraagd bij de producent. Door het opvragen van een sample van de door jou aangevraagde doos kan de kwaliteit worden getest. Er kan een test worden gedaan met afmetingen, kwaliteit en uiteindelijke kleuren. Wanneer het sample akkoord is zal de productie in gang worden gezet. Jouw eigen verpakking op maat wordt hiermee gerealiseerd tot een perfect eindproduct. Jij hebt nu jouw eigen unieke kartonnen doos en branding!

Bedrukte doos met logo

Vraag een offerte voor jouw bedrukte doos bij Jopak

Jopak heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van kartonnen dozen op maat. Bij ons ben je dan ook aan het juiste adres om een doos helemaal naar jouw smaak te maken en te voorzien van een bedrukking. Wil jij graag dozen op maat bestellen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een bedrukte verpakking? Schroom dan niet om contact op te nemen via onze contactpagina voor het aanvragen van een offerte. Wij denken dan met je mee over de beste materiaalkeuze en vertellen je meer over de minimale bestelhoeveelheid en kosten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort bedrukking en het materiaal. Neem contact op via de contactpagina en een van onze accountmanagers helpt je zo snel mogelijk verder. Of lees meer over dozen op maat op onze pagina. 

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Nieuwste artikelen

Dozen op maat? Van idee tot realisatie, alles wat jij moet weten!

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Dozen op maat? Van idee tot realisatie, alles wat jij moet weten!

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten