Maak je product uniek met een gepersonaliseerde stazak!

Het gebruik maken van milieuvriendelijke verpakkingen is dé trend in de verpakkingsindustrie. Stazakken zijn een erg populaire, milieuvriendelijke manier voor het verpakken van bijvoorbeeld koffie, thee, poeders, sauzen, pillen, maar ook hobbyspullen zoals kralen of spijkers.

Bij het kiezen van de juiste stazak wordt er gekeken naar de verschillende materialen, kleuren, modellen en uitvoeringen. Ook kun je er voor kiezen om je stazak te personaliseren, hierdoor maak je jouw stazak erg uniek en ziet elke klant direct dat het om jouw bedrijf gaat. Voor het personaliseren van jouw stazak zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden. In deze blog lees je wat de verschillende mogelijkheden zijn voor het personaliseren van jouw stazak.

Direct meer lezen over een specifieke oplossing? Klik onderstaand op de gewenste oplossing. 

Spring snel naar:

Een bedrukte stazak

De eerste optie voor het personaliseren van jouw stazak is door het te laten bedrukken precies zoals jij het wilt. Of je nu alleen jouw logo wil drukken of kiest voor een all-over bedrukking, het kan allemaal.

Stazakken zijn geheel aan te passen naar jouw smaak en wensen. Zo is het belangrijk om de verschillende opties na te gaan. Begin met het kijken naar wat voor soort stazak voor jou ideaal is. Een blokbodemzak, zijvouwzak, stazak met spout, het kan allemaal bedrukt worden.

Stazak met zipper

 Verpak je producten die niet in één keer gebruikt of geconsumeerd worden door jouw klanten? Dan is een stazak met een zipper ideaal. Een stazak met zipper is namelijk erg gemakkelijk opnieuw te sluiten. Door de hersluiting blijven je producten verser & smaakvoller. Een zipper is vaak te vinden aan de bovenkant van de zak of aan de voorkant van de zak (frontzip).

een zelf ontworpen stazak door Jopak

Stazak met spout

Nog een andere optie is het toevoegen van een schenktuit (ook spout genoemd) aan de stazak. Een spout wordt bovenaan de stazak toegevoegd en hiermee kun je de stazak gemakkelijk leegschenken of strooien. Met name voor vloeibare producten is dit erg makkelijk.

Kleuren & afwerking

Daarnaast zijn de juiste kleuren en afwerking(en) ook van belang. Wil je een matte, glanzende of soft touch afwerking? Heb je liever felle kleuren of zachte pastel kleuren? Dit zijn allemaal belangrijke punten die nagelopen moeten worden bij het bedrukken van jouw stazak. Wij geven je graag gratis advies!

Bedrukte stazakken kennen verschillende voor- en nadelen. Hier staan ze op een rijtje.

Voordelen bedrukte stazak

 • Je kunt de stazak laten maken en bedrukken precies zoals jij het wilt. Je kiest zelf het materiaal van de stazak, de bedrukking, kleuren, etc. Zo val je ook nog eens op tussen je concurrenten!

 • Je hebt de keuze uit alle formaten. Wil jij een stazak van 40,6 x 24,5 cm? Geen probleem, alle formaten kunnen gemaakt worden. Zo hoef jij je geen zorgen te maken of je stazak te groot of klein is.

 • Het kost relatief weinig tijd voor jou om een stazak te laten personaliseren. Het enige wat tijd kost is het maken van een schets van de bedrukking en kijken welk formaat je nodig hebt. Verder regelen wij alles.

Nadelen bedrukte stazak

 • Een nadeel van bedrukte stazakken is dat het relatief duur kan zijn. De prijs hangt af van hoe jij de stazak wilt laten bedrukken, dus je kunt het zelf zo duur maken als dat je wilt.

 • Het bedrukken van stazakken kan pas vanaf een relatief hoog aantal stuks. Vanaf 2.000 stuks heb je een wat simpeler ontwerp op je stazak. Wanneer je de beste kwaliteit stazak wilt kom je al op een aantal van 1 0.000 stuks.

Pimp zelf je stazak

Een andere manier voor het personaliseren van jouw stazakken is door er zelf mee aan de slag te gaan. Koop zelf het juiste formaat en soort stazak en ga de zak pimpen! Door zelf je stazak te pimpen bespaar je enorm veel kosten. Er zijn veel mogelijkheden waarop je dit kan doen.

Verschillende manieren

Hieronder volgen enkele manieren waarop jij jouw stazak kan pimpen:

 • Plak een etiket of sticker op de stazak met bijvoorbeeld jouw eigen logo of slogan. Via deze weg zien klanten direct op een leuke en unieke manier van wie de zak afkomstig is. TIP: maak een sticker met een QR-code. Dit is een unieke manier waarop klanten eenvoudig en snel op jouw website of webshop terecht komen.
 • Plaats een unieke stempel op elke stazak. Tegenwoordig zijn er talloze opties voor het bestempelen van jouw product. Zo kun je een stempel laten maken met je eigen ontwerp. Denk hierbij aan een logo of slogan.
 • Val op bij je klanten en hang een klein voorwerp aan je stazak. Een klein bedeltje is altijd leuk om te krijgen. Verkoop je koffie, thee of poeder? Dan kan het wellicht interessant zijn om bijvoorbeeld een klein maatschepje of lepeltje aan een touwtje of lintje op te hangen. Dit ziet er erg leuk uit én is ook nog eens super praktisch.

 

Dit zijn enkele manieren waarop jij jouw stazak kan pimpen. Zelf gepimpte stazakken kennen verschillende voor- en nadelen. Hier staan ze op een rijtje.

Zelf gepimpte stazakken kennen verschillende voor- en nadelen. Hier staan ze op een rijtje.

Voordelen zelf gepimpte stazak

 • Met het zelf pimpen van je stazak maak je op een simpele manier je stazak uniek zonder dat hier hoge kosten aan zitten. Je kiest zelf je decoratie uit waardoor je zelf bepaald hoe duur het wordt.
 • Vanaf een klein aantal stuks kun je al beginnen met het pimpen van de stazak. Bij ons zijn stazakken te verkrijgen vanaf 1 00 stuks.

Nadelen zelf gepimpte stazak

 • Een nadeel bij het zelf pimpen van je stazakken kan zijn dat het erg veel tijd kost om iedere stazak te pimpen. Dit ligt natuurlijk aan de hoeveelheid decoratie die je gebruikt.
 • Een ander nadeel bij zelf gedecoreerde stazakken is dat je kunt kiezen uit standaard maten stazakken. Je kunt niet de precieze afmeting krijgen die je nodig hebt, óf deze moet toevallig tussen de standaard maten vallen.

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het personaliseren van stazakken? Wij helpen je graag verder! Jopak levert onbedrukte stazakken al vanaf 1 00 stuks en bedrukte stazakken vanaf 2.000 stuks voor een simpele bedrukking en 10.000 stuks voor de beste kwaliteit bedrukking. Via ­deze link vraag je gemakkelijk een offerte aan voor bedrukte stazakken. Weet je nog niet precies wat je wilt, heb je vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel even naar  041 3-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten