Bescherm je pakket met deze verschillende soorten beschermings- en opvulmaterialen.

Tegenwoordig worden er steeds meer producten verzonden met een externe transporteur. Dit kunnen pakketdiensten zijn zoals DHL of PostNL, maar ook transporteurs van palletladingen. Vaak wordt er niet goed omgegaan met de producten zoals jij dit zelf zou doen. Het is dus extra belangrijk om je producten goed te beschermen en eventueel op te vullen om beschadigingen te voorkomen. Er zijn vele verschillende manieren op je pakket te beschermen en op te vullen. In deze blog lees je deze verschillende manieren van verpakken met beschermings- en opvulmaterialen.

Spring snel naar:

Noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Het wordt gebruikt om jouw kwetsbare producten goed te beschermen. Het is erg flexibel en kan hierdoor makkelijk om de meeste producten gewikkeld worden voordat het product met de pakketdienst wordt verstuurd.

beschermen en opvullen met noppenfolie

Bubbeltjesplastic wordt vaak gebruikt door webshops, maar ook door bijvoorbeeld de metaalindustrie, houtverwerkers of meubelbranche. Naast dat noppenfolie de producten beschermd tegen stoten zorgt het er ook voor dat de producten beschermd worden tegen krassen.

Antistatische noppenfolie

Ben je van plan om statisch geladen producten of elektronische producten te verpakken en beschermen met noppenfolie? Dan is de antistatische ESD noppenfolie het meest geschikt. Met deze folie blijven je producten beschermd tegen elektrostatische ontlading. Tevens werkt de folie als schokdemper en beschermt het tegen krassen. De antistatische luchtkussenfolie is vaak te herkennen aan de roze kleur.

Met foam bescherm je jouw producten tegen krassen en stoten. Het schuim kan worden gebruikt als opvulmateriaal in grotere dozen, maar ook als verpakkingsmateriaal. Vaak wordt schuimfolie gebruikt bij het beschermen van krasgevoelige producten zoals gecoat metaal, glas en bijvoorbeeld hout. Naast het beschermen van je producten is de foam schimmel- en vochtbestending. Hierdoor worden de producten goed beschermd tijdens langdurige opslag in een vochtige ruimte. Ook is het beschermend foam erg licht van gewicht, hierdoor voegt het nauwelijks gewicht toe aan een pakketje!

Beschermen en opvullen met beschermschuim

Hoekbeschermers dienen als bescherming voor kwetsbare hoeken en randen van een verpakking én ter versteviging van de verpakking zelf. Ook verhogen hoekbeschermers de palletstabiliteit tijdens het transport van goederen. Er zijn verschillende soorten hoekbeschermers. Hieronder worden de verschillen duidelijk.

Kunststof beschermhoek

Kunststof hoekbeschermers

Met de kunststof hoekbeschermers zorg je ervoor dat een omsnoeringsband op zijn plek gehouden wordt en de inhoud van de pallet niet beschadigd wordt bij het strak trekken van de omsnoeringsband. De beschermers zijn verkrijgbaar met of zonder pinnetjes (spikes). Deze pinnetjes zorgen ervoor dat de hoekbeschermers niet verschuiven tijdens het plaatsen van de omsnoeringsband.

Hoekprofielen karton

De kartonnen hoekprofielen dienen ter bescherming van randen en hoeken van kwetsbare producten. De hoekprofielen worden gebruikt bij bijvoorbeeld het omsnoeren van producten. Zo zorgt het er voor dat omsnoeringsband niet in het product snijdt. Tevens worden de kartonnen hoekprofielen vaak gebruikt bij het stabiliseren en verstevigen van palletzendingen.

Schuimprofielen u-profiel

Schuim U-profielen

De schuim U-profielen zijn ideaal voor het beschermen van lange zijden van bijvoorbeeld glasplaten of andere kwetsbare producten. Het zijn langwerpige hoekbeschermers en het schuim beschermt bij het vallen en stoten van het product. Deze profielen zijn erg eenvoudig in gebruik en worden eenvoudig om het product geklemd.

Hoek schuimprofielen

Met de hoek schuimprofielen bescherm en verpak je hoeken van kwetsbare producten zoals hoeken van tafelbladen, glasplaten en deuren. Deze profielen zijn erg gemakkelijk in gebruik doordat ze zijn voorgevormd in een hoek. Het enige wat jij moet doen is het aanbrengen van het profiel op de hoek.

Natronkraft papier is eenzijdig glad en stevig papier dat geschikt is voor allerlei verpakkingsdoeleinden. Het wordt vaak gebruikt in magazijn bij bijvoorbeeld inpaktafels voor webshop of andere winkels. Het is eenvoudig te wikkelen om producten, beschermd goed én is erg sterk en soepel. Het papier is eenvoudig te sluiten met kunststof tape of papieren plakband. Doordat het papier een hoge doorsteekweerstand heeft is het ideaal voor het verpakken van producten met scherpere randen of hoeken. Tevens is het papier herbruikbaar en recyclebaar, ideaal dus!

Natronkraft papier

Een veel gebruikt beschermings- en opvulmateriaal dat wordt gebruikt voor het op plaats houden van producten tijdens transport is golfkarton. Golfkarton is licht, maar ook relatief stevig karton. Het is een populaire manier om producten te beschermen doordat het een goedkope oplossing is om waardevolle producten goed op hun plek te houden. De gegolfde kant in het karton zorgt er voor dat schokken gedempt worden tijdens de verzending, waardoor het product zo goed mogelijk beschermd wordt. De rollen worden vervaardigd voor 95% uit gerecycled materiaal, hierdoor denk je ook nog eens aan het milieu!

Golfkarton

Wanneer je flessen, buizen, assen en andere ronde conische producten wilt beschermen is buisnet ideaal. Buisnet is een buisvormig beschermingsmateriaal met een netstructuur en zorgt voor een goede bescherming van producten en ruimtebesparing. De netten kunnen gemakkelijk om de producten heen geschoven worden en lopen mee met de vorm van het product. Hierdoor sluit het perfect aan op al jouw producten. Buisnetten zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en zijn eenvoudig op lengtemaat te knippen of snijden. Tevens zijn ze herbruikbaar.

Een net geplaatst om een fles

De Flopak opvulchips zijn schuimpjes waarmee de lege ruimtes in een doos worden opgevuld. Met de opvulchips voorkom je dat de producten vrij kunnen bewegen in een verpakking, en hiermee zorg je er voor dat de goederen schadevrij worden verzonden.

Flopak Green en Flopak Bio

Ga voor groen met Flopak Green en Flopak Bio. Deze eco-friendly oplossing is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en heeft een sterk geheugeneffect. Wanneer je veel waarde hecht aan het milieu is dit de beste oplossing.

Flopak green

Ik ben benieuwd naar de opties, en nu?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het beschermings- en opvulmateriaal dat wij bieden? Wij helpen je graag verder! Jopak levert vele verschillende soorten en maten beschermings- en opvulmaterialen. Bekijk ons assortiment en vraag gemakkelijk een offerte aan. Heb je vragen of weet je niet zo goed welk beschermings- en opvulmaterialen het beste zijn voor jouw producten? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel even naar  041 3-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten