Welke doos past het beste bij jouw product?

Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende soorten dozen dat je soms misschien niet meer weet wat nou de ideale doos voor jou product is. Iedere doos heeft zijn eigen specificaties en voordelen. In deze blog lees je welke doos het beste bij jouw product past!

Direct meer lezen over een specifieke oplossing? Klik onderstaand op de gewenste oplossing. 

Spring snel naar:

De Amerikaanse, kartonnen vouwdoos wordt gezien als de standaard doos en is geschikt voor het opslaan en verzenden van goederen. De doos beschikt over twee lange kleppen en twee korte kleppen aan de boven- en onderkant van de doos. Door de twee korte kleppen naar binnen te vouwen en de twee lange kleppen naar elkaar te vouwen kan de doos eenvoudig opgezet worden.

Je hebt de keuze tussen enkele- of dubbele golf karton vouwdozen.

Een bruine kartonnen enkele golf doos

Dozen met een enkele golf bestaan uit slechts één laag golfkarton en zijn geschikt voor het verpakken, opslaan of verzenden van goederen tot ongeveer 10 kilo.

Dozen met een dubbele golf bestaan uit twee lagen golfkarton en zijn hierdoor sterker en geschikt voor grotere en zwaardere artikelen. De dozen zijn ideaal voor het opslaan, verpakken of verzenden van artikelen vanaf ongeveer tien kilo. Het wordt vaak dan ook gezien als de ideale verhuisdoos.

Een dubbele golf kartonnen doos van de binnenkant

Verzenddozen zijn dé ideale verpakking wanneer je jouw product eenvoudig wilt verpakken en snel wilt verzenden naar je klanten. Voornamelijk webshops maken gebruik van verzenddozen. Er zijn verschillende soorten verzenddozen verkrijgbaar met ieder hun eigen voordelen.  Het is verstandig om te kiezen voor een verzenddoos met de eigenschappen die het meest bij je product passen. Onderstaand lees je meer over de verschillende soorten verzenddozen.

Verzend je kleinere producten en wil jij niet veel tijd kwijt zijn met het inpakken van je producten? Kies dan voor een verzenddoos met een zelfklevende sluiting. Deze dozen hoef je zelf niet dicht te plakken met tape waardoor je veel tijd- en kosten bespaard.

Voor het versturen van kleinere producten die stevig verpakt moeten worden zijn de postdozen ideaal. Dankzij de stevige dubbele wand bieden deze doosjes een uitstekende bescherming. Ze worden plat geleverd en moeten nog in elkaar gevouwen worden, echter zijn de dozen snel in elkaar te zetten. De bodem van het doosje bestaat uit een geheel en de zijkanten moeten in elkaar gevouwen worden. Vervolgens kunnen de spullen erin gelegd worden en kan de klep gesloten worden. De dozen zijn over het algemeen platte, lage dozen.

De beste verpakking voor het verzenden van wijnflessen zijn de wijnfles verzenddozen. Deze dozen zijn DHL gecertificeerde verzenddozen en hiermee verzend je veilig een wijnfles. De dozen zijn gemakkelijk op te zetten en beschikken over een zelfklevende plakstrip waardoor er geen extra tape meer nodig is, ideaal!

Op zoek naar een verpakking voor kleinere producten die een goede bescherming nodig hebben én die doos de brievenbus past? Kies dan voor de brievenbusdoos! Met een maximale afmeting van 380 x 265 x 32 mm (LxBxH) past deze doos door alle standaard brievenbussen. Een ander voordeel is dat de ontvanger niet aanwezig hoeft te zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Ook betaal je vaak minder verzendkosten, ideaal!

De doosjes zijn snel in elkaar te zetten. Door de dubbele wand bieden ze een uitstekende bescherming tegen schokken en stoten. Hierdoor kiezen veel bedrijven ervoor om deze doosjes te gebruiken voor het versturen van producten via een pakketdienst zoals DHL en PostNL.

Moet jij dagelijks veel pakketjes inpakken en versturen en wil jij hier graag zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn? Dan is een autolock doos dé ideale verzenddoos. Een autolock doos is een super snelle doos die in een handomdraai op te zetten is. In de blog ‘Ga voor snelheid met een autlockdoos!’  lees je alles wat jij moet weten over deze super snelle doos.

Met onze paraatdozen verzend je eenvoudig documenten, flyers, folders, A4 drukwerk en nog veel meer. De dozen worden ook wel bodem-deksel dozen genoemd en bestaan dan ook uit twee delen. De doos geeft een verzorgde presentatie van je producten.  Als eerste plaats je jouw product op de bodem van de doos en vervolgens schuif je de deksel hier overheen. De deksel sluit zo strak aan om de doos.

De dozen worden plano aangeleverd en nemen zo weinig ruimte in beslag in je magazijn.

Palletdozen zijn grote, stevige, kartonnen dozen en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kun je er grote producten op een pallet mee vervoeren of kleinere producten bijeen houden op een pallet. De dozen passen precies op de pallet waardoor deze niet uit steekt.

Palletdozen worden gemaakt van een zware, goede kwaliteit karton en kunnen erg veel gewicht aan. Doordat de dozen erg sterk zijn kunnen ze, indien het gewicht juist verdeeld is, gestapeld worden op een pallet. De dozen moeten bestand zijn tegen vervoer over de weg, door de lucht en in het water.

Een palletbox is eigenlijk een grote Amerikaanse vouwdoos welke goed aansluit op de formaten van de meest voorkomende pallets in de markt: 600 x 800 mm, 800 x 1200 mm (Palletdoos europallet) en 1000 x 1200 mm (palletdoos blokformaat). Ook is het mogelijk om bij ons een palletdoos op maat te laten maken. Neem contact met ons op en dan zoeken we samen naar de juiste oplossing.

Wordt jouw gewenste doos bovenstaand niet besproken? Geen probleem! Verpakkingsdozen op maat zijn te bestellen in elk mogelijk uitvoering van een eenvoudige Amerikaanse vouwdoos tot een brievenbusdoos op maat.

Wil je een kartonnen doos op maat laten bedrukken? Dan is het goed om te bedenken welke boodschap je over wil brengen. Wil je alleen het logo laten bedrukken of kies je voor een variant met meerdere kleuren bedrukking?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verpakkingsadviseurs, zij geven graag gratis advies!

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de verschillende kartonnen dozen die wij bieden? Wij helpen je graag verder! Bekijk ons assortiment en vraag gemakkelijk een offerte aan. Heb je vragen of weet je niet zo goed welke doos het beste bij je past? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel even naar  041 3-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Nieuwste artikelen

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten