5 verpakkingsmachines voor het optimaliseren van workflows

Bijna ieder bedrijf kan profiteren van procesoptimalisatie. Zo kun je manieren vinden om efficiënter te werk te gaan of nieuwe functies toevoegen aan je huidige workflow. Met onze verpakkingsmachines wordt er veel tijd bespaard bij het dagelijkse verpakkingswerk. In deze blog worden 5 verpakkingsmachines toegelicht voor het optimaliseren van jouw bedrijfsprocessen.

Direct meer lezen over een specifieke oplossing? Klik onderstaand op de gewenste oplossing. 

Spring snel naar:

De horizontale wikkelaar is een verpakkingsmachine waarmee je gemakkelijk & snel langwerpige producten wikkelt met folie of zelfs in papier. Bij langwerpige producten kan gedacht worden aan planken, profielen of bijvoorbeeld deuren.

Bij deze verpakkingsmachines wordt de lading horizontaal door de wikkelaar geleid, waarbij de foliewagen om het product draait. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld een plateau-wikkelaar in te zetten, omdat de lading lang en smal is of niet blijft staan. De opening of ringgrootte van de machine varieert van 42 cm tot meer dan 300 cm.

De wikkelmachines die wij bieden zijn standaard uitgerust met een veiligheidsvoetpedaal, verstelbare stretchfolie spanner met een verstelbare ringsnelheid. Er kunnen diverse soorten rollenbanen voor of achter de wikkelmachine geplaatst worden voor een effectieve doorstroom van je producten.

In ons assortiment vind je een range van half automatische – en vol automatische wikkelaars; de Neleo en Atis. Beide machines zijn afkomstig van het merk Plasticband, een in Europa gevestigde fabrikant van high-end wikkelmachines.

Met een palletwikkelaar wikkel je automatisch je pallets met folie. Het wikkelen van pallets zorgt ervoor dat er op een veilige manier getransporteerd wordt, doordat de palletladingen steviger op de pallet staan. Tevens zorgt de folie ervoor dat de inhoud van de pallet beschermd wordt tegen vuil, stof en vocht.

Het gebruiken van een palletwikkelaar is erg gemakkelijk: de pallet wordt met behulp van een heftruck of palletwagen midden op het plateau gepositioneerd. Vervolgens wordt de machine gestart door het bedieningspaneel te gebruiken. De machine zal nu beginnen met het wikkelen van de folie om de pallet. Even later wanneer de pallet volledig is gewikkeld rijd je de pallet van de wikkelaar af en is deze klaar voor opslag of verzending.

 Een palletwikkelaar is volledig aan te passen naar jouw behoeften en wensen. Je kunt bijvoorbeeld voor een extra groot draaiplateau kiezen of voor een fotocel waarmee je donkere ladingen beter detecteert. Dit ligt geheel aan jouw behoeften.

Het aanschaffen van een palletwikkelaar kent verschillende voordelen. Lees hier de verschillende voordelen die deze machine biedt:

  • Professionele uitstraling; wanneer je gebruik maakt van de wikkelaar zorgt dit ervoor dat de zending er strak en professioneel uit ziet.
  • Je bespaart enorm veel tijd; het wikkelen met de hand neemt veel meer tijd in beslag dat het wikkelen met behulp van een palletwikkelaar.
  • Minder belastend voor werknemers; wanneer je een pallet met de hand inwikkelt vergt dit nogal veel inspanning. Denk hierbij aan het krom lopen, dit kan erg belastend voor de rug zijn.
  • Kosten besparend; een palletwikkelaar gebruikt minder folie dan het wikkelen met de hand. De machine zorgt er voor dat de folie beter rekt, strakker wikkelt en niet onnodig veel lagen over elkaar wikkelt, wat natuurlijk zonde is.
  • Betere stabilisatie; met het gebruik van een wikkelaar zorg je voor een betere palletstabilisatie dan wanneer je het met de hand wikkelt. Hiermee voorkom je onnodige schade tijdens het transport.

Een omsnoeringstafel wordt vaak gebruikt voor het gemakkelijk en snel omsnoeren en bundelen van producten & pakketten. Wanneer je als bedrijf regelmatig pakketten verstuurt of producten bundelt is de omsnoeringstafel niet te missen. Met het bundelen van pakketten wordt er vaak heel wat bespaard op de verzendkosten.

verpakkingsmachines - omsnoeringstafel
verpakkingsmachines - omsnoeringstafel

Er zijn binnen de halfautomatische omsnoeringstafels 2 soorten: een tafel met raam en een tafel zonder raam. Een tafel met raam beschikt over een boog die de omsnoeringsband over het product geleidt. De producten of pakketten worden onder deze boog geplaatst om vervolgens het pakket in te snoeren, te sealen en te knippen. Daarna wordt er weer direct een nieuwe band door de boog geleidt. Zo is de machine meteen weer gereed voor de volgende omsnoering.

De omsnoeringstafels zonder raam zijn vlakke tafels waarbij de band handmatig over het product getrokken wordt. Daaropvolgend wordt de band in het uiteinde van de bandgeleider gestopt en is de machine gereed voor het omsnoeren van de producten. Met één druk op de knop wordt de band gespannen, geseald en geknipt.

Er zijn diverse opties en afmetingen van omsnoeringstafels. De perfecte tafel is voor ieder bedrijf anders. Daarom komen wij graag met jou gesprek en stemmen de omsnoeringstafel af op jouw wensen.

Omsnoeringsspanner - dispensers spanners & haspels

Een vibrospanner is bedoeld voor het snoeren van semi-automatische banden om pallets en producten. Het apparaat spant omsnoeringsbanden door middel van vibratie. Hierdoor is het gemakkelijk te bedienen met één hand. Ook heb je geen zegels meer nodig om de band vast te zetten, de vibrospanner trekt namelijk de band strak en sealt de band door middel van een warmtelas. Daarna wordt de band automatisch geknipt.

Het apparaat is te gebruiken met zowel PP als PET banden. Je stelt gemakkelijk de treksterkte en de gewenste sealtijd in om zo tot een optimale omsnoering te komen.

Een vibrospanner wordt veelal gebruikt door wat grotere  bedrijven die regelmatig pallets verzenden en grote pakketten omsnoeren. Vaak actief in de bouwsector, de agrarische sector of de industrie.

Met een staalband tang is het mogelijk om staalband eenvoudig aan te brengen, bij zowel horizontaal als verticaal omsnoeren. De staalband spant, sluit en knipt de band. De tang sluit de band zegelloos, hierdoor zijn zegels niet nodig. Het sluiten wordt gedaan door middel van het samenpersen van de banden. De staalband tang is eenvoudig in bediening en gemakkelijk te verplaatsen doordat de tang licht van gewicht is. Het is geschikt voor staalbanden van 13 mm t/m 19 mm breed.

Een handspanner voor het omsnoeren - dispensers spanners & haspels

Een handspanner voor omsnoeringsband is bedoeld voor het eenvoudig omsnoeren van PP-, PET- en textielbanden om een pakket of pallet. Het snijdt en spant de omsnoeringsband met een minimale handeling en is geschikt voor banden tot 19 mm. Het apparaat is erg licht van gewicht. Het vastmaken van de banden wordt met metalen omsnoeringsgespen gedaan.

Snel en professioneel opvullen & beschermen doe je met de verpakkingsoplossingen van Sealed Air®. Sealed Air® is als wereldmarktleider op het gebied van productbescherming de ideale partner voor het zorgeloos verzenden van verschillende producten. Zij bieden voor ieder vraagstuk wel een oplossing. In de blog ‘Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®’  lees je alles wat jij moet weten over deze verpakkingsoplossingen.

Wanneer je als bedrijf veel dozen in moet pakken neemt het dicht maken en tapen van de doos enorm veel tijd in beslag. Met een automatische dozensluiter sluit je automatisch grote en zware dozen. Wanneer je als bedrijf efficiënter wilt werken helpt een dozensluiter hier zeker bij.

De automatische dozensluiter is een machine die ervoor zorgt dat de kleppen van een doos automatisch dichtgevouwen worden, waarbij de machine zich automatisch instelt op de hoogte en de breedte van de doos. Hierna wordt de doos netjes en goed dichtgeplakt met tape. Je hoeft enkel de doos gesloten of open aan te bieden aan de machine. De rest wordt automatisch gedaan, super eenvoudig en snel.

Het is mogelijk om de dozensluiter aan te sluiten op een rollenbaan. Zo zorg je voor een goede doorstroom van de pakketten binnen jouw verpakkingslijn.

Het aanschaffen van een automatische dozensluiter kent verschillende voordelen. Lees hier de verschillende voordelen die deze machine biedt:

  • Je maakt minder fouten .
  • Je bespaart enorm veel tijd in vergelijking tot het handmatig dicht tapen. Hiermee bespaar je ook arbeidskosten.
  • De machine werkt makkelijk en snel.
  • De machine geeft een professionele en verzorgende uitstraling door de strakke tape.
  • Ergonomisch werken door instelbare werkhoogte

Ik ben benieuwd naar de opties, en nu?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de verschillende verpakkingsmachines die wij bieden? En ben je benieuwd hoe jouw verpakkingstraject verbetert kan worden? Wij helpen je graag verder met advies over onze verpakkingsmachines! Bekijk ons assortiment en vraag gemakkelijk een offerte aan. Heb je vragen of weet je niet zo goed welke machine het beste bij je past? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers over onze verpakkingsmachines? Bel even naar  041 3-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten