Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®


“Snel en professioneel opvullen & beschermen doe je met de verpakkingsoplossingen van Sealed Air®!”

Als wereldmarktleider op het gebied van productbescherming is Sealed Air® de perfecte partner voor zorgeloos verzenden van producten. Voor ieder vraagstuk bieden zij wel een oplossing. Als officieel partner van Sealed Air® leveren wij diverse oplossingen en verpakkingsmachines op het gebied van opvullen en beschermen, waarbij innovatie en efficiëntie centraal staat. In deze blog lees je meer over het uitgebreid aanbod aan oplossingen & machines van Sealed Air®.

Direct meer lezen over een specifieke oplossing? Klik onderstaand op de gewenste oplossing. 

Spring snel naar:

Met de Sealed Air NewAir® machines, een van de verpakkingsoplossingen van Sealed Air, blaas je je eigen noppenfolie snel en gemakkelijk. De folie wordt niet opgeblazen aangeleverd. Het zorgt ervoor dat je geen voorgevulde noppenfolie, luchtkussenzakjes of ander opvulmateriaal meer op voorraad hoeft te houden. Hierdoor hou je enorm veel ruimte over in je magazijn, in tegenstelling tot de traditionele noppenfolie. Erg handig!

Door de grote noppen in de folie worden de producten optimaal beschermd. De NewAir folie heeft extra grote noppen (luchtkussentjes) welke meer bescherming bieden dan de kleine noppen zoals je deze vaak ziet bij de geblazen noppenfolie. Lees onderstaand meer over de Sealed Air NewAir® I.B Flex.

Met deze machine van Sealed Air® bescherm je jouw producten optimaal tijdens het transport. De machine blaast je folie met noppen van 6 mm tot 41 mm hoog met een snelheid van maximaal 30 meter per minuut. Het aansluiten van het systeem gaat erg makkelijk, het wordt namelijk aangesloten op het standaard elektriciteitsnet.

Naast dat de NewAir beschermende eigenschappen bevat is het gebruik van de machine ook nog eens beter voor het milieu in verhouding tot reguliere noppenfolie. Doordat er gebruik gemaakt wordt van multi-layer plastic is er minder materiaal nodig voor hetzelfde beschermende resultaat. Tevens zorgt de NewAir voor een kleinere CO2 uitstoot; het voeren van niet-opgeblazen folie neemt veel minder ruimte in beslag tijdens het transport. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens nodig. Tot slot is de folie gemakkelijk af te voeren: laat de noppenfolie leeg lopen en voer het af bij het plastic afval.

Bekijk hier een korte instructie video:

Met de Sealed Air Fill-Air blaas je zelf luchtkussenzakjes voor het opvullen van dozen en pakketten. Zo zorg je ervoor dat producten op hun plek blijven in het pakket tijdens het verzenden. Ook dienen de zakjes als buffer tussen het product en de dooswand waardoor het lichte schokken en klappen opvangt. Het plaatsen van de luchtkussenzakjes verminderd dus de kans op schade tijdens het transport. Onderstaand wordt de Fill-Air Rocket® toegelicht.

Met de Fill-Air Rocket blaas je zelf snel en eenvoudig luchtkussenzakjes met een snelheid tot 30 meter per minuut. De zakjes zijn recyclebaar en zo ontwikkeld dat ze sterk genoeg zijn om deze meerdere keren te gebruiken. Tevens zijn de zakjes zo licht dat ze bijna geen gewicht toevoegen aan het pakketje. Hierdoor blijven je pakketkosten zo laag mogelijk.

De machine is te plaatsen op een plek waar jij het wil! Dit komt doordat het aan te sluiten is op het standaard elektriciteitsnet. Tevens maakt de vereenvoudigde interface de machine gemakkelijk in gebruik. De Fill-Air Rocket® is het meest geschikt voor middel- tot grootgebruikers van luchtkussenzakjes.

Bekijk hier een korte instructie video:

Ga voor duurzaam met de Paper Solutions van Sealed Air®. Met deze oplossing bescherm je producten en vul je pakketten op met duurzaam en 100% gerecycled papier. Er zijn in totaal 7 papieroplossingen van Sealed Air. Zo is er dus voor elke gebruiker wel een oplossing te vinden. In de blog ‘7 papieroplossingen van Sealed Air® voor het beschermen en opvullen van uw pakketten’  lees je uitgebreid over deze papieroplossingen.

Met de Sealed Air® Instapak® bescherm je kwetsbare producten optimaal tegen stoten en klappen tijdens het transport. Het is een schuim dat uitzet wanneer de twee componenten geactiveerd worden. Het schuim vormt perfect om jouw product heen, doordat het langzaam hard wordt. Het wordt dan ook vaak gebruikt bij producten zoals keramiek, motoronderdelen, elektronische apparatuur en alle andere producten welke een hoge mate van bescherming eisen.

Er zijn twee soorten oplossingen Instapak®: de Instapak® Quick RT® en de Instapak® Simple™.  Deze worden onderstaand toegelicht.

Op zoek naar een on-demand oplossing voor het beschermen van jouw product? Dan is de Sealed Air® Instapak Quick RT de uitkomst. De Instapak Quick RT is een schuim dat expandeert wanneer deze geactiveerd wordt. Het schuim vormt zich perfect om jouw producten en dit zorgt weer voor de ultieme bescherming.

 

Het schuim wordt per losse zak geactiveerd, wat het geschikt maakt voor de occasionele gebruiker. Verder is er bij het gebruik van de Instapak Quick RT geen extra apparatuur nodig. Het activeren van het schuim gebeurt door het om de beurt drukken op de componenten A en B. Doordat de componenten gemixt worden, wordt het schuim opgeblazen en is het klaar voor gebruik: plaats de zak in de doos en druk vervolgens lichtjes het product in de schuim. Het  schuim zal nu om het product vormen en binnen teintallen seconden uitharder. Zo is het product uiterst beschermd tegen stoten, vallen en deuken.

Instazak Quick RT is zeer geschikt voor het verzenden van schadegevoelige producten zoals vazen, glazen voorwerpen, maar ook voor producten zoals motoronderdelen.

De Sealed Air® Instapak® Simple™ vult en activeert automatisch schuimzakken. Dit maakt de Instapak Simple™ geschikt voor gemiddelde gebruikers van schuimkussens. Het enige wat jij moet doen is de zak uitnemen en deze in de doos plaatsen. De rest gebeurt vanzelf.

 

 

De Sealed Air® Instapak® Simple™ werkt enorm ruimtebesparend en gebruiksvriendelijk. De machine is gemakkelijk op een werktafel of magazijnkar te plaatsen doordat het klein van formaat is. Daarnaast worden er twee jerrycans van 9,5 liter in de daarvoor bestemde compartimenten geplaatst.

Het vullen van de machine werkt erg simpel. Er zijn 6 programmeerbare knoppen waarmee de dikte van het schuim bepaald kan worden. Hiervoor is een minimale uitleg nodig.

Op zoek naar een verpakking voor het verzenden van breekbare en kostbare producten zoals telefoons, laptops of camera’s? Dan is de Sealed Air Korrvu® dé ideale oplossing. De producten van Korrvu® bieden een bescherming door producten te fixeren en te laten zweven in de verpakking. Hierdoor ontstaat er een buffer tussen het product en de wanden van de doos.

De fixeer- en zweefverpakkingen kunnen worden hergebruikt. De folie blijft namelijk sterk en veerkrachtig. Hierdoor is de verpakking geschikt voor herhaaldelijk gebruik en retourzendingen.   

Er zijn twee soorten Korrvu®: de Korrvu® Retention en de Korrvu® Suspension. Beide worden onderstaand toegelicht.

Met de Korrvu® Retention verpak je kwetsbare producten tot 10 kg. De producten worden gefixeerd onder een plastic membraam met een antislip-laag. Door deze antislip-laag blijven de kwetsbare producten goed op hun plek en zullen deze dus niet gaan schuiven tijdens het transport. Bekijk hier een video over een korte instructie.

De Korrvu® Suspension is een verpakkingsoplossing die producten als het ware laat zweven in de verpakking. Het product (max. 20 kg) wordt geplaatst tussen twee lagen folie. Hiermee zorgt de Suspension voor een buffer tussen de buitenste laag van de verpakking en het product. Deze buffer zorgt voor een constante bescherming van breekbare producten, zelfs na herhaaldelijk vallen, schokken en trillingen. Bekijk hier een video over een korte instructie.  

Verzend je kwetsbare elektronische onderdelen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een Sealed Air® Korrvu met een antistatische fixeerfolie.  Zo zijn je producten beschermd tegen elektrische ontlading.

Een van de verpakkingsoplossingen waar wij erg in thuis zijn is de Tempguard. steeds grotere vraag naar het thuis bezorgen van versproducten brengt uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je er als webshop voor dat alle producten gekoeld worden geleverd zonder enorme kosten te maken aan gekoeld transport? Hiervoor bestaat de Sealed Air® Tempguard™. De Sealed Air® Tempguard™ is een verpakkingsoplossing voor het verzenden van temperatuurgevoelige producten zoals verse groenten of vers vlees. De producten blijven tot wel 48 uur lang op temperatuur in de doos, hierbij is geen koelwagen nodig. Dit is ideaal voor het verzenden van versproducten zoals maaltijdboxen of vlees. In de blog ‘Sealed Air Tempguard; dé oplossing voor gekoeld verzenden’ kom je alles te weten over de Tempguard.

Bekijk hier een korte instructie video:

Ik ben benieuwd naar de opties, en nu?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de verpakkingsoplossingen van Sealed Air® en benieuwd hoe jouw verpakkingstraject verbetert kan worden? Wij helpen je graag verder met het vinden van de juiste verpakkingsoplossingen voor jouw toepassing! Bekijk ons assortiment en vraag gemakkelijk een offerte aan. Heb je vragen of weet je niet zo goed welke machine het beste bij je past? Neem dan contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers over de verpakkingsoplossingen? Bel even naar  0413-724904 en dan helpen wij jou graag verder!

Klik hier om een aanvraag in te dienen

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Nieuwste artikelen

Maak kennis met de verschillende verpakkingsoplossingen van Sealed Air®

Gratis verpakkingsscan?

Kan uw verpakkingsproces efficiënter, maar weet u niet
precies hoe? Wij voeren geheel gratis en vrijblijvend een verpakkingsscan uit bij u op locatie waarbij uw
verpakkingsmateriaal én verpakkingsproces
wordt onderzocht.

Meer dan 100 bedrijven gingen u voor

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten