MEERBOMENNU

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne die zorgt voor het versnellen en vergemakkelijken van de aanplanting van extra bomen. Wij als Jopak Packaging Solutions dragen daar graag ons steentje aan bij!

Meer Bomen Nu, wat is dat?

De gemiddelde temperatuur van de aarde loopt nog steeds op en ook de biodiversiteit gaat hard achteruit. Eén van de oplossingen van beide problemen is het snel en makkelijk aanplanten van veel meer bomen.

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme plekken naar kansrijke plekken. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander graag planten.  Als je dus anders kijkt naar de natuur, dan zijn er bomen en struiken genoeg! Zo planten boeren heggen en hagen en komen er steeds meer particuliere voedselbossen, allemaal met behulp van zaailingen van Meer Bomen Nu.

Met 7000 vrijwilligers, 100 bomenhubs verspreid door het land en meer dan 1700 plantlocaties is Meer Bomen Nu hard op weg naar het verplanten van 1.500.000 bomen en struiken. Het magische getal van een miljoen bomen is in december 2022 gepasseerd. 

Op deze manier probeert Meer Bomen Nu Nederland sneller en goedkoper te vergroenen en zo klimaatverandering te remmen en de biodiversiteit te herstellen.

Het verplanten van bomen is een belangrijke aanvulling op het werk van boomkwekers. Boomkwekers leveren gecertificeerd materiaal aan terreinbeherende organisaties die direct met honderdduizenden bomen tegelijk velen hectares aanplanten. Tevens leveren boomkwekers bijzondere soorten; fruitbomen en mooie monumentale soorten. Meer Bomen Nu probeert bosbeheerders, groenwerkers, gemeenten en hoveniers te overtuigen dat zij zaailingen een tweede kans kan geven.

“Samen maken we Nederland sneller en goedkoper groen!”

Spades gedoneerd t.w.v. 79,99 / stuks
0

Wat doet Jopak?

We kunnen er niet omheen. In veel gevallen is het gebruik van verpakkingsmateriaal onvermijdelijk, maar het gebruik van verpakkingsmateriaal is niet altijd goed voor de planeet. 

Om iets terug te geven aan de natuur willen wij Meer Bomen Nu ondersteunen in hun missie: meer bomen aanplanten op een eenvoudige en snelle manier. Door het doneren van spades kunnen meer vrijwilligers aan de slag met helpen van zaaien en oogsten van jonge bomen en struiken, zodat zij op een kansrijke plek verder kunnen uitgroeien. 

Jopak Packaging Solutions doneert per 10.000 verkochte dozen 1 spade (t.w.v. €79,99 per stuk) aan Meer Bomen Nu.

Deze actie loopt gedurende de kalendermaand maart. 

Meehelpen aan een beter milieu?

Ook jij kan je inzetten voor een betere wereld. Meer Bomen Nu zoekt vrijwilligers om samen één miljoen zaailingen en stekken te verzamelen in natuurgebieden en stadsparken, om ze elders een kans te geven om op te groeien. En daar zijn vele handen voor nodig! Meer Bomen Nu zoekt mensen die een dag mee willen oogsten of planten. Maar je kan ook helpen bij de communicatie, het regelen van het vervoer of je gemeente mobiliseren. 

Meer Bomen Nu wil zo laagdrempelig mogelijk Nederland vergroenen voor klimaat en biodiversiteit. Daarom geven zij bomen en struiken gratis weg. Maar er worden wel kosten gemaakt. Voor transport, materieel en organisatie-uren. Een donatie van €1,- per boom of struik wordt daarom erg op prijs gesteld. Ook kan je hiermee je favoriete bomenhub steunen. Vink hen aan bij het donatie formulier! En gewoon een donatie omdat je de campagne sympathiek of belangrijk vindt, is ook zeer welkom!

Wil jij helpen bomen fossiel vrij te vervoeren? Er wordt nu geld ingezameld voor de elektrische bomenbus! Iedere euro die je doneert wordt verdubbelt!